Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ ΚΙ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ με αφορμή την εκδίκαση ξανά στις 16 Νοέμβρη στο εφετείο Κομοτηνής έξη φοιτητών που συμμετείχαν σε κινητοποίηση αλληλεγγύης υπέρ συνδικαλιστή συμφοιτητή τους, ο οποίος μηνύθηκε από τις πρυτανικές αρχές της πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης διότι υπερασπίστηκε το δικαίωμα των φοιτητών στη δωρεάν σίτιση.
Οι πρυτανικές αρχές σε αγαστή συνεργασία με τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προώθησαν την ιδιωτικοποίηση, ζήτησαν .....
 δηλώσεις μετανοίας για τις καταγγελίες των φοιτητών και έφθασαν να απαιτήσουν 200.000 ευρώ αποζημίωση και ένα χρόνο φυλάκιση για τον εν λόγω συνδικαλιστή φοιτητή.
Τα αδικήματα για τα οποία διώχθηκαν οι έξη είναι η παράνομη βία, η διατάραξη οικιακής ειρήνης, και η πρόκληση διακεκριμένης φθοράς, από τα οποία και απαλλάχθηκαν ομόφωνα στην πρώτη εκδίκαση.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η εκδικητική επανάληψη της δίκης συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη πολιτική ιδιωτικοποίησης του Πανεπιστημίου, την κατάλυση του ασύλου, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Η δίκη γίνεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο έντασης της κρατικής καταστολής στους αγώνες, που πάει χέρι – χέρι με την ένταση της επίθεσης στα λαϊκά – δημοκρατικά δικαιώματα από το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΚΤ – ΔΝΤ – ΕΕ και των εξαπτέρυγών τους. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί την άμεση και οριστική αθώωση των διωκομένων.
Αργοστόλι 11/11/2011

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Γερασιμόπουλος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.