Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΑΕΔ

ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Δεν πάει άλλο.  Άλλαξε τα πράγματα!
       Συναδέλφισσες-οι
Σας είναι γνωστά τα προβλήματα του κλάδου μας και η κατάσταση των εκπαιδευτικών.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου, χωρίς κανένα στήριγμα μέσα στην κοινωνία και τους εργαζόμενους, εκφράζει τη συμφωνία της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 26 Οκτώβρη, έχοντας ως εργαλείο εκβιασμού κάθε φορά τις δόσεις για δήθεν… μισθούς και συντάξεις! Ποιους μισθούς και ποιες συντάξεις; τα επιδόματα πρόνοιας;
Το ξεπέρασμα παγιωμένων διαλυτικών αντιλήψεων και πρακτικών, ζωτικό καθήκον για να προχωρήσουμε. Οι παρατάξεις της ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ, παρακολουθούν εντελώς αμήχανες, προσκολλημένες στα κόμματά τους δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν συνδικαλιστικό λόγο, ούτε και να πάρουν εκείνες τις πρωτοβουλίες για την δραστηριοποίηση των συναδέλφων και την αναγέννηση του σωματείου, που τόσο πολύ έχει απαξιωθεί. Επέβαλαν μια ιδιότυπη συνδικαλιστική αδράνεια, πρόδρομο για την κυβερνητική συγκατοίκηση των κομμάτων τους. Είναι γνωστή η συναλλαγή τους στις κρίσεις των διευθυντών κ.λ.π., πόσοι συνάδελφοι είναι που δεν έχουν πλήρες ωράριο; Δυστυχώς το έλλειμμα συνδικαλιστικής δράσης είναι ολοφάνερο. Η απουσία του Δ.Σ. του Περιφερειακού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας (Ο.Ε.Λ.) επιτρέπει κάθε φορά στις κυβερνητικές διοικήσεις  να κάνουν παιχνίδι για μας ....
 χωρίς εμάς!
Δεν μας εγκλωβίζουν όμως οι «κραυγές σωτηρίας τους», δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη, καμία περίοδο «χάριτος» στη γραφειοκρατία του κομματικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την δράση μας απέναντι σε όσους στηρίζουν συνειδητά τις συγκυβερνήσεις που εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας, οδηγούν το λαό στη φτώχεια και τη δημόσια εκπαίδευση σε διάλυση. Λέμε όχι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που βάζουν πλάτη. Δεν θα επιτρέψουμε, από όποια θέση και αν υπηρετούμε τον κλάδο, να μπει κανένας συνάδελφος εκπαιδευτικός σε εργασιακή εφεδρεία - απόλυση.
Με το λεγόμενο νέο μισθολόγιο-πτωχολόγιο η εξαθλίωση παίρνει «σάρκα και οστά». Δείτε τις μισθολογικές καταστάσεις που προωθούνται για τον επόμενο μήνα και θα καταλάβετε τι μας περιμένει. «Κρίμα» για τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ που όλο αυτόν τον καιρό διέδιδαν ότι θα πάρουμε αύξηση, τι έχουν τώρα να πουν; Όποιος δεν θέλει να δει κατάματα την πραγματικότητα εθελοτυφλεί ή υπηρετεί σκοπιμότητες διότι δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε αφέλεια αλλά ούτε και άγνοια από κανέναν.
Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στους εκπαιδευτικούς. Δεν δεχόμαστε την εξαθλίωση.
Οι καθηγήτριες και οι καθηγητές δεν χρωστάνε σε κανέναν και με θυσίες σπούδασαν και με αγώνα και αγωνίες πασχίζουν καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες να βγάλουν έξω από τα σχολεία την αμάθεια και την εφηβική δυστυχία. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση του καθηγητή για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην εκπαίδευση άμεσα:
Τη φτώχεια πολλών μαθητών μας, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, τα επερχόμενα νέα αναλυτικά προγράμματα των επιχειρήσεων, τις μετατάξεις, την αφαίρεση των αναθέσεων στους μη έχοντες ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ, τη διάλυση της ΕΠΑΣ Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ. το τεχνολογικό λύκειο, την προσπάθεια δημιουργίας αυταρχικής διοικητικής πυραμίδας, την εργασιακή εφεδρεία-απολύσεις στην εκπαίδευση από  την επόμενη σχολική χρονιά, το νέο μισθολόγιο και την γενικότερη φτώχεια που έχουν επιβάλει κυβέρνηση, ΔΝΤ και Ε.Ε,  με τα κόμματά τους τα οποία ψήφισαν την εφεδρεία και στηρίζουν τη κυβέρνηση του μεγαλοτραπεζίτη Παπαδήμου.
Δεν σώζεται πλέον κανένας μόνος του.
Αγωνιζόμαστε για ένα ανοιχτό σωματείο κυματοθραύστη στις πολιτικές του μνημονίου για την εκπαίδευση, όπου θα «πολεμάει» αντί να «κοσκινίζει» όλο το χρόνο! Στρατηγικός του στόχος θα είναι η ανατροπή του μνημονίου.
Μην περιμένεις τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Είναι μέρος του προβλήματος. Χρόνια τώρα, στήριζαν τις κυβερνητικές επιλογές, χώριζαν τους εργαζόμενους σε Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, σε μόνιμους και συμβασιούχους, έσπερναν τη διχόνοια ανάμεσά τους. Καλλιεργούσαν αυταπάτες για "λύσεις" στο πλαίσιο του εξανθρωπισμού των μονοπωλίων.
Πάρε διαζύγιο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Βγάλε τα συμπεράσματά σου. Τα κόμματα αυτά υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και όχι τα δικά σου. Καταδίκασε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τη ΝΔ που πρότασή της ήταν η εφεδρεία.

§  Είμαστε εδώ για τη δημόσια παιδεία και τα παιδιά μας!
§  Να αντισταθούμε, να αντεπιτεθούμε, να νικήσουμε.
§  Εμείς δεν αναγνωρίζουμε τα χρέη που μας φόρτωσαν.
§  Εκφράζουμε κάθετη άρνηση πληρωμής τους.
§  Να εκβιάσουμε τους εκβιαστές!
§  Ρήξη με την Ε.Ε, τον ανθρωποφάγο μηχανισμό του κεφαλαίου.

Ενάντια στην υποδούλωση της χώρας στο 4ο Ράιχ, ενάντια στην κατεδάφιση της χώρας, το ολοκληρωτικό ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, την εξαθλίωση του λαού της από το μεταπολιτευτικό καθεστώς που καταρρέει.
Ενάντια στο σύστημα που πνέει τα λοίσθια και σαν το φίδι δαγκώνει την ουρά του.
Ενάντια στους απόγονους των χουντικών, των φασιστών, όπως οι Γεωργιάδηδες και οι Βορίδηδες που συναντώνται στα έδρανα της συγκυβέρνησης με τους Παπουτσήδες και το Τίποτε του Αβραμόπουλου.

Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ και ο εφησυχασμός του κυβερνητικού συνδικαλισμού μας έχει οδηγήσει εδώ!

…Κανένας Μόνος του, Μαζί για μόνιμη και
σταθερή δουλειά για όλους.
Εδώ και τώρα δράση πριν είναι αργά για όλους!

Πάτρα 27-11-2011
Από το ΠΑΜΕ ΟΑΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.