Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση καθηγητών Νίκαιας - Ρέ​ντη - Κορυδα​λλού

Ανοιχτό κάλεσμα στους συναδέλφους των σχολείων
Νίκαιας, Ρέντη
Η νέα κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι θα κλιμακώσει κι άλλο την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ανοιχτή κουβέντα για να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε τι κάνουμε για:
·       Τα χαράτσια της ΔΕΗ
·       Την οικονομική ασφυξία των σχολείων
·       Τις εφεδρείες – απολύσεις που είναι προ των πυλών
Η λίστα θεμάτων είναι ανοιχτή και ο κάθε συνάδελφος μπορεί να βάλει το ζήτημα που θέλει.
Έχουμε ανάγκη τη συλλογικότητα – έχουμε ανάγκη την αλληλοστήριξη και την αλληλεγγύη – έχουμε ανάγκη, την από τα κάτω δημιουργία των αγώνων.
Στην 1η συνάντηση συναδέλφων από τα σχολεία της Νίκαιας και του Κορυδαλλού πάνω σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ανταλλάξαμε απόψεις και συμφωνήσαμε να οργανωθούμε ως τοπικό δίκτυο-επιτροπή καθηγητών ώστε .....
 να επεξεργαστούμε καλύτερα δράσεις και προτάσεις:
-        για την καλύτερη επικοινωνία και συντονισμό μεταξύ των σχολείων της περιοχής γύρω από τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που έχουμε.
-        Για την οργάνωση της δράσης και της αλληλεγγύης γύρω από ζητήματα ακραίας φτώχειας σε μαθητές των σχολείων μας.
-        Για την καλύτερη ενημέρωση και οργάνωση της συλλογικής ανυπακοής στα χαράτσια της ΔΕΗ, του κεφαλικού φόρου κοκ.
-        Για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων.

ανοιχτή, συζήτηση για τα παραπάνω την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 6 μμ στο 3ο ΓΕΛ Νίκαιας, Ακροπόλεως 53

Συντονισμός ενημέρωσης και δράσης εκπαιδευτικών
(πρωτοβουλία παρατάξεων και ανεξάρτητων εκπαιδευτικών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.