Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Συλλαλητήριο - απάντηση για την άθλια κατάσταση στα ΤΕΙ

Σπουδαστές απ' όλες τις σχολές των ΤΕΙ της χώρας θα συγκεντρωθούν, την Παρασκευή 11 Νοέμβρη, στις 12 η ώρα στην Ομόνοια, για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στις σπουδές. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έχει καλέσει σε πανελλαδικό συλλαλητήριο, για τη εκρηκτική κατάσταση που έχει ....
 διαμορφωθεί στα ΤΕΙ, με τους μειωμένους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων και τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού (με περικοπές στις προσλήψεις συμβασιούχων, που είναι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών).
Απέναντι στις λίστες αναμονής στα εργαστήρια, τα «χαράτσια» για την αγορά των αναλώσιμων, την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την ανύπαρκτη φοιτητική μέριμνα, το ΜΑΣ διεκδικεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο, μα παράλληλη δράση των σπουδαστών με το ταξικό εργατικό κίνημα. Ηδη στις σχολές καλεί σε Συνελεύσεις Συλλόγων, τμημάτων, εξαμήνων και προχωρά σε κινητοποιήσεις στις σχολές, για το θέμα. Απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχουν πάρει οι Σύλλογοι του ΤΕΙ Λαμίας και του ΤΕΙ Σπάρτης. Για τη συμμετοχή των σπουδαστών της Λάρισας, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, δρομολογούνται λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 7 π.μ. της ίδιας μέρας, από την πλατεία Λαού.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.