Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΕΛΜΕ Λασιθίου ομόφωνα Καταγγέλλει το γεγονός της σπίλωσης των τοίχων του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου με απαράδεκτα συνθήματα υβριστικού–ρατσιστικού–φασιστικού περιεχομένου, ανήμερα της Εθνικής Επετείου του μεγάλου «ΟΧΙ» κατά του Φασισμού, υπογεγραμμένα από την οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και πλαισιωμένα με τον αγκυλωτό σταυρό, το σύμβολο του ναζισμού - φασισμού.
Όσο και να θέλουν να μας πείσουν ότι, οι σκοταδιστικές τους ιδέες, έχουν απήχηση στον Ελληνικό Λαό και Νεολαία, δεν μπορούν να το πετύχουν.
Ο Λαός μας με τη συμμετοχή του και τις δράσεις του την 28/10/2011 απέδειξε ότι, δεν ξέχασε τα δεινά από τους Γερμανούς Ναζί. Αντίθετα αντέταξε το δικό του σύγχρονο ΟΧΙ, στην προσπάθεια ......
 της νέας κατοχής που επιχειρείται να επιβληθεί σε αυτόν καθώς και σε όλους τους άλλους λαούς του πλανήτη από τις «αφανείς» διεθνείς οικονομικές συμμορίες που επισήμως ονομάζονται «αγορές».
Η ΕΛΜΕ Λασιθίου καλεί όλους τους συναδέλφους να επισημάνουν στους μαθητές, για μία ακόμη φορά (λαμβάνοντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες οι σύλλογοι διδασκόντων) την επικινδυνότητα, αναχρονιστικότητα και το σκοταδισμό τέτοιων απόψεων και αντιλήψεων.
Υπενθυμίζουμε ότι το «αυγό του φιδιού» πολλαπλασιάστηκε και τελικά εξαπλώθηκε στην Γερμανική Επικράτεια τη δεκαετία του 1930, λόγω της αφέλειας και της ανοχής απέναντι στις ιδέες αυτές, με ολέθριο αποτέλεσμα τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που άφησε εκατομμύρια νεκρούς στην ανθρωπότητα.
Επίσης η Κρήτη (αλλά και όλη η Ελλάδα) που τόσο πολύ συνέβαλε στον αγώνα κατά των Γερμανών φασιστών θρήνησε αμέτρητα θύματα και χωριά όπως η Βιάνος,  Κάντανος, Κοντομαρί, Ρίζα, Λοχριά, και πολλά άλλα, θυμούνται τις θηριωδίες των ναζιστών.
Τέλος συνθήματα όπως «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια» μας παραπέμπουν στην Επτάχρονη Χούντα που πέρα από τις ωμότητες απέναντι σε κάθε Δημοκράτη Πατριώτη, οδήγησε και στην εθνική τραγωδία της Κύπρου αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού. Οι λεγόμενοι «Πατριώτες» (που στην ουσία υπηρετούσαν υπερατλαντικά συμφέροντα) διέπραξαν το μεγαλύτερο σύγχρονο Εθνικό  Έγκλημα.
Για το Δ.Σ.
 Ο Πρόεδρος            Η Γεν. Γραμματέας
Καλιμάντζαλης Βασίλειος          Δρετάκη Δέσποινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.