Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ​Σ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ​Σ Π.Ε. Πάτρας για ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙ​Ο και συγκυρία

Πάτρα, 15-11-2011
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2011
38 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ“ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ’73”
Το νέο κυβερνητικό σχήμα, προϊόν απροσχημάτιστης επιβολής του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κέντρου, έρχεται να μετατρέψει τις μέρες της μνήμης του Νοέμβρη σε ζωντανές επίκαιρες επιταγές, αποκαλύπτοντας ότι τα σύγχρονα πραξικοπήματα δεν τα κάνουν συνταγματάρχες με τανκς αλλά τεχνοκράτες τύπου Παπαδήμου, Μόντι κ.α. Η σύγχρονη «χούντα» των αγορών, ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από μια απο-νομιμοποιημένη από το λαό Βουλή των Ελλήνων, στις 16 Νοέμβρη, την ημέρα που 38 χρόνια πριν τα τανκς των συνταγματαρχών (με αμερικάνικα «καύσιμα») περικύκλωναν το κατειλημμένο Πολυτεχνείο.
Στο όνομα της ικανότητας των τεχνοκρατών κλείνει οριστικά η 38χρονη μεταπολιτευτική περίοδος της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με την επικράτηση του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού της Trilateral Commission (τριμερούς επιτροπής) των πολυεθνικών, στέλεχος της οποίας είναι ο “εντολοδόχος” πρωθυπουργός μας, της ........
 διεθνούς τοκογλυφίας, του πιο άγριου χρηματιστηριακού κεφαλαίου (βλ. Χρηματιστήριο Αθηνών: 1999).
Στο όνομα της συναίνεσης στην κορυφή, που επιβάλλεται ως αντιστάθμισμα της απώλειας της κοινωνικής συναίνεσης, καταργείται κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας, κοινωνικού ελέγχου, πολιτικής νομιμοποίησης και λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, αναθέτοντας την κυβερνητική και οικονομική εξουσία στον αντιπρόεδρο-εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του τραπεζιτικού κεφαλαίου. Ο Παπαδήμος στη Βουλή μίλησε ως εκπρόσωπος της εγχώριας Τρόικας Παπανδρέου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη. Τα λόγια και το πρόγραμμα ήταν ίδια με αυτά της τέως κυβέρνησης.
Στο όνομα της μόνιμα επικείμενης χρεοκοπίας, του μνημονιακού μονόδρομου “για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις”, των υποχρεώσεων απέναντι στους δανειστές σωτήρες μας, και μπροστά στο αδιέξοδο της αδυναμίας να μας πείσουν ότι τα συμφέροντα των δανειστών-εκπροσώπων του κεφαλαίου είναι και δικά μας,  καταλύεται κάθε υποκριτική επίκληση “εθνικής” ή “λαϊκής κυριαρχίας” μεταβιβάζοντας τη διαχείριση της χώρας στη χούντα της Ε.Ε. και των τραπεζών με σκοπό τη δημιουργία νέου καθεστώτος συσσώρευσης κεφαλαίου που σημαίνει:
* Ανακοπή του λαϊκού κινήματος αντίστασης και  πάγωμα των αντιδράσεων.
* Εξαπόλυση της ισοπεδωτικής επίθεσης σε κοινωνικό επίπεδο με εφεδρείες, απολύσεις,   νέα “ασφαλιστικά”, νέα επίθεση στα εισοδήματα. Το προγκρόμ των ιδιωτικοποιήσεων μόνο ως πλιάτσικο μπορεί να χαρακτηριστεί.
* Την απευθείας ανάθεση της διακυβέρνησης στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ με την εγκατάσταση των “γκαουλαϊτερ” στα υπουργεία και στις υπηρεσίες.  
Ο άγριος προϋπολογισμός του 2012, οι εφεδρείες-απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανεργία, η σφαγή στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η άρνηση των χαρατσιών είναι επείγοντα μέτωπα, όπου πρέπει ο χρόνος να κυλήσει αντίστροφα για την κυβέρνηση και την πολιτική της. Ιστορικά καμία χούντα δεν έπεσε με εκλογές. Οι χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις, με Πολυτεχνεία. Ο φετινός Νοέμβρης θα κρίνει αν θα νικήσει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ τσεκουροφόρων) και των απογοητευμένων εφεδρειών του ή ο λαός θα επιβάλλει τη θέλησή του σε συνέχεια της μεγάλης απεργίας της 19ης Οκτώβρη, του μεγάλου παλλαϊκού ΟΧΙ της 28ης, ανατρέποντας την κυβέρνηση και την πολιτική της. 
Στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ, στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ο λαός θα αναμετρηθεί με τις αγορές, την υποτέλεια, τον φασισμό, την εξαθλίωση, την ανεργία, την περιθωριοποίηση, γιατί δεν έχει καμιά άλλη επιλογή εκτός από το να ΝΙΚΗΣΕΙ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, (Πέμπτη 6 μ.μ.)         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.