Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η ΔΟΕ για την κατάργηση των αιρετών από τα Πειθαρχικά Συμβούλια

Ανακοίνωση
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την οποιαδήποτε σκέψη κατάργησης των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων από τα Πειθαρχικά Συμβούλια
Σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες ακόμα και οι κατηγορούμενοι για τα απεχθέστερα εγκλήματα, δικαιούνται το δικαίωμα στην υπεράσπιση.
Η σαθρή επιχειρηματολογία, της ατιμωρησίας, η οποία δήθεν οφείλεται στην παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων στα Πειθαρχικά Συμβούλια, δε στέκεται σε σοβαρή βάση, καθώς όλοι γνωρίζουν πως η πλειοψηφία των συμβουλίων στελεχώνεται από διορισμένα και όχι αιρετά μέλη.
Η προσπάθεια σύνδεσης της κατάργησης με τραγικά περιστατικά, τα οποία ......
οι εργαζόμενοι όχι απλά καταγγέλλουν αλλά απαιτούν  την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, υποδηλώνει πως μπροστά στην υλοποίηση των σχεδίων τους, κάποιοι δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τις πιο απαράδεκτες και αντιδεοντολογικές πρακτικές σπίλωσης των εργαζομένων.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει πως είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε όλες αυτές τις λογικές που ως στόχο έχουν την περαιτέρω αποδυνάμωση των εργαζομένων, τους οποίους κάποιοι ονειρεύονται να μετατρέψουν σε έρμαια κάθε αυθαιρεσίας, προκειμένου να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους. Θα αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όλες τις βαθιά αντιδραστικές αλλαγές που μετατρέπουν σε κόλαση το εργασιακό περιβάλλον αλλά και τις ζωές των εργαζομένων.
Η επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων δε θα περάσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.