Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

5.500 τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Δημήτρης Μπράτης
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,
Σας κοινοποιώ τα κενά ανά Διεύθυνση Π.Ε. , όπως αυτά εστάλησαν στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης , επισημαίνοντας τα εξής :
  1. Δε συμπεριλαμβάνονται σ΄ αυτά οι ελλείψεις ειδικοτήτων για τα Ολοήμερα και τα σχολεία Ενιαίου Αναμορφωμένου Προγράμματος ( ΠΕ05 Γαλλικών , ΠΕ07 Γερμανικών , ΠΕ 08 Εικαστικής Αγωγής , ΠΕ19- 20 Πληροφορικής και ΠΕ 32 Θεατρικής Αγωγής), αφού μόλις χθες το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο για την καταγραφή τους (94519/Δ1/19-8-2011). Είναι σίγουρο ότι τα πραγματικά κενά είναι κατά πολύ περισσότερα απ΄ αυτά που εστάλησαν στο Υπουργείο Παιδείας.
  2. Είναι βέβαιο ότι τα σχολεία είναι αδύνατο να λειτουργήσουν με τις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν (119 μόνιμοι , 50% μείωση στους αναπληρωτές ).
  3. Τα χιλιάδες κενά δίνουν τη δυνατότητα ικανοποίησης των αιτήσεων εκπαιδευτικών για απόσπαση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει , πλέον , για τη μη πραγματοποίησή τους
  4. Τονίζω και πάλι ότι τα κενά συγκεντρώθηκαν με προσωπική μου πρωτοβουλία και προσπάθεια , γι΄ αυτό και πιθανόν να υπάρχουν μικρά λάθη, αφού το Υπουργείο Παιδείας δε μας δίνει τα στοιχεία που απέστειλαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.