Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Δ. ΓΛΗΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΓΙΑΤΙ πρέπει ΟΛΟΙ να απεργήσουμε στις 22 και 23 Φλεβάρη;
...ΓΙΑΤΙ διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση!
Ποιός δεν έχει καταλάβει την υπουργική υποκρισία, με την οποία βαπτίζεται ως «παιδαγωγικό κριτήριο» η απαίτηση να στοιβαχτούν οι μαθητές στις αίθουσες προκειμένου το «νέο σχολείο» να κοστίζει φτηνότερα;
Σε μια τυπική συγχώνευση 2 σχολικών μονάδων, με δεδομένο ότι θα λειτουργούν στο ανώτατο όριο που ορίζει ο νόμος (30 μαθητές ανά τμήμα στη δευτεροβάθμια - 25 στην πρωτοβάθμια) χάνεται τουλάχιστον το 20% των οργανικών θέσεων, μειώνεται ο αριθμός των τμημάτων, με αποτέλεσμα αρκετοί εκπαιδευτικοί “να περισσεύουν”  και να μετακινηθούν παρά τη θέλησή τους σε άλλα ΠΥΣΔΕ, σε άλλους νομούς, ακόμα και σε άλλες Περιφέρειες (αυτά προβλέπει ο αντιεκπαιδευτικος νόμος 3848/10 για τις μετακινήσεις, διαθέσεις εκπαιδευτικών).

Στόχος τους η δημιουργία των φθηνών μαζικών σχολείων του Καλλικράτη, που θα καλύπτουν μέρος των λειτουργικών τους δαπανών από “χορηγούς γονείς” (πληρώστε για θέρμανση, για φύλακα, για καθαρίστρια, για επισκευή των υπολογιστών και των διαδραστικών πινάκων που χάλασαν κλπ) και άλλους χορηγούς που καιροφυλακτούν. Επίσης, συνδυάζεται με το “νέο τύπο λυκείου”, των 3 υποχρεωτικών μαθημάτων και του γαλαξία των προαιρετικών, του λυκείου της αμάθειας και της μορφωτικής εξαθλίωσης για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών στρωμάτων, σε πλήρη ταύτιση με το νόμο Διαμαντοπούλου που διαλύει και τα δημόσια Πανεπιστήμια. Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Εκπαίδευση ενισχύουν τη σχετική και απόλυτη μορφωτική....
 εξαθλίωση. Δυναμώνουν τους ταξικούς φραγμούς. Σε συνδυασμό με τη χωρίς τέλος και έλεος λιτότητα οδηγούν στην εγκατάλειψη του σχολείου από ένα επιπλέον  6% των μαθητών ανά βαθμίδα! Στοχεύουν, επίσης, στη δημιουργία ενός ευέλικτου εργατικού δυναμικού, προσαρμοστικού στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της καπιταλιστικής παραγωγής, τόσο από την άποψη των γνώσεων, όσο κυρίως από τη σκοπιά των αξιών και κοινωνικών συμπεριφορών!

ΓΙΑΤΙ τσακίζουν και την ελάχιστη εργασιακή, μισθολογική, συνταξιοδοτική  και ασφαλιστική αξιοπρέπεια, που κερδίσαμε με αίμα.
Ο κόσμος που κάθε μέρα οικοδομούν  είναι εφιαλτικός. Εργασία χωρίς καθορισμένο ωράριο  και ασφάλεια.  Δουλειά μέχρι να βγει η ψυχή μας, κι αν δεν τους κάνουμε το χατίρι να πεθάνουμε, βασικές συντάξεις προνοιακού χαρακτήρα, με ανύπαρκτη περίθαλψη, εφάπαξ σε ομόλογα, μειωμένο κι αυτό. Μείωση των επικουρικών συντάξεων  ζητά η τρόικα, ενώ προτάσεις για αύξηση των εισφορών, κλπ βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ηδη το ΜΤΠΥ δεν κατέβαλε μέρισμα Χριστουγέννων στους συνταξιούχους. Προωθείται στην πραγματικότητα η διάλυση των επικουρικών μας ταμείων, που τα χρυσοπληρώνουμε από τη στιγμή του διορισμού μας, με το “ακλόνητο” επιχείρημα ότι “δεν έχουν χρήματα”, δηλαδή με την άρνηση του κράτους να επιστρέψει τα κλεμμένα και να αναλάβει τις συνταγματικά κατοχυρωμένες υποχρεώσεις του. Προωθείται νέος αντιασφαλιστικός νόμος, πιθανότητα εντός της Άνοιξης του 2011, ο οποίος θα αυξάνει ακόμα περισσότερο τα όρια συνταξιοδότησης, θα μειώνει τις συντάξεις όλων των κατηγοριών συνταξιούχων και θα χειροτερεύει τις ιατροφαρμακευτικές καλύψεις των ασφαλισμένων.

Επίσης συστάθηκε μικτή επιτροπή για την κατάρτιση “νέου μισθολογίου”, μέσω του οποίου θα επιβληθούν εξοντωτικές περικοπές σε επιδόματα και βασικούς μισθούς [νεοεισερχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι με βασικό μισθό 750 ευρώ και ασφάλιση στο ΙΚΑ].  Μέσω του “ενιαίου μισθολογίου”- φτωχολογίου ομολογούν ότι θα γίνουν δραστικές περικοπές στα επιδόματά μας [τα οποία έχουμε κερδίσει με 3 απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, 1988-1997-2006]  και θα  κατέβουν όλοι οι μισθοί των Δ.Υ. στα 1000 ευρώ [τμήμα του μισθού θα είναι συνεδεμένο με την κακόφημη “αξιολόγηση]. Όσα κυβερνητικά “παπαγαλάκια” διαδίδουν ότι δήθεν οι μισθοί των χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών δεν θα μειωθούν [ορισμένοι ισχυρίζονται ότι θα αυξηθούν κιόλας!] αξίζουν τη χλεύη και την αποδοκιμασία μας... Είναι οι ίδιοι που πριν ένα χρόνο μας κατηγορούσαν ότι κινδυνολογούμε, όταν παρουσιάζαμε την εικόνα της μετά Μνημόνιο χώρας μας, σαν μιας έρημης, πτωχευμένης για το λαό και τους εργαζόμενους χώρας...

ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
ΕΞΩ  ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 Η  ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ

Στα σχολεία, στα κινήματα πολιτικής ανυπακοής, στην γειτονιά, παντού χτίζουμε την λαϊκή ενότητα για μια διέξοδο υπέρ των λαϊκών στρωμάτων!

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ! 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.