Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΑΤΕΙ-Θ: επί ποδός πολέμου το έκτακτο προσωπικό

Με δυναμικές κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν καταλήψεις, πορείες και απεργίες, πρόκειται να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους μετά τις διακοπές του Πάσχα οι 970 έκτακτοι διδάσκοντες του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους έξι μήνες.
Οπως κατήγγειλαν τα μέλη του Συλλόγου Εκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ιδρύματος, οι συμβάσεις τους έληξαν το Φεβρουάριο και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα νέο σχετικά με την ανανέωσή τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα και να τίθεται σε κίνδυνο η εκπαιδευτική διαδικασία.
Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους διέκοψαν τις κινητοποιήσεις τους το Μάρτιο, προκειμένου να μη διαταραχθεί η εξεταστική των φοιτητών. «Τώρα, όμως, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για την υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών. Εμείς έχουμε να πληρωθούμε από τον...........
 Οκτώβριο, αντιμετωπίζουμε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους προκειμένου να δικαιωθούμε», ανέφερε στον «Α» ο γραμματέας του Συλλόγου, Νίκος Αβραμίδης. Εξάλλου, ήδη προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία λόγω της μείωσης της χρηματοδότησης.
Διαμαρτυρία
Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εκπαιδευτικοί στα ΤΕΙ Κοζάνης, Καβάλας, Πειραιά, Κρήτης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Μεσολογγίου και Χαλκίδας. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, τα μέλη των Συλλόγων Εκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού προγραμματίζουν κοινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 6 Μαΐου. Ακόμη, οι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ-Θ θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ιδρύματος στις 4 Μαΐου, ενώ την εβδομάδα από 9 έως 14 Μαΐου προγραμματίζουν το κλείσιμο μίας σχολής ανά ημέρα, με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα. Τέλος, στις 11 Μαΐου θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και στις 19 Μαΐου στην πανελλαδική απεργία των ΤΕΙ με τη συμμετοχή των μονίμων.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.