Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

O Α. Λυκουριώτης νέος Πρόεδρος του ΕΣΥΠ-Πρόεδρος του ΣΑΠΕ ο καθ. Α. Λύτρας και του ΣΑΤΕ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου

Ο Αλέξης Λυκουργιώτης ορίσθηκε σήμερα,  νέος Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), ύστερα από διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο διορισμός του προτεινόμενου από την Υπουργό Παιδείας Προέδρου έγινε
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, τόνισε ότι «πρόκειται για έναν διακεκριμένο επιστήμονα ο οποίος έχει βαθιά γνώση των προβλημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η Υπουργός σημείωσε ακόμη ότι «το ΕΣΥΠ, στο οποίο συμμετέχουν επίσης φορείς της Παιδείας, κοινωνικοί φορείς και διακεκριμένοι παιδαγωγοί μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο δημόσιο διάλογο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».
Ο νέος Πρόεδρος του ΕΣΥΠ, κ. Λυκουργιώτης, τόνισε: «Έχω πεισθεί ότι χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στην Παιδεία και οι συνθήκες είναι ώριμες γι αυτό.
Πρέπει να καταλήξουμε σε ένα συνεκτικό νομοθετικό κείμενο που να ενσωματώνει όλες τις εξελίξεις. Ο μόνος τρόπος για να υπάρξουν πτυχία με αντίκρισμα είναι να έχουμε σπουδές με ποιότητα».
Η Υπουργός ανακοίνωσε και τους Προέδρους των άλλων Οργάνων του ΕΣΥΠ:
Πρόεδρος ΣΑΠΕ: Ανδρέας Λύτρας, Αντιπρύτανης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο - Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας.

Πρόεδρος ΣΑΤΕ: Ευάγγελος Πολίτης-Στεργίου, Πρόεδρος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Κοινωνικών-Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
Πρόεδρος ΣΠΔΕ: Ιωάννης Καζάζης, Καθηγητής στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Προέδρου ΕΣΥΠ, Α. Λυκουργιώτη

Ο Αλέξης Λυκουργιώτης είναι από το 1988 Καθηγητής στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών του οποίου διετέλεσε και Πρόεδρος την περίοδο 1987-1988.
Από το 1988 μέχρι το 1994 διετέλεσε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών.
Από το 2005 μέχρι σήμερα είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος και Διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου: Κατάλυση και Προστασία Περιβάλλοντος.
Απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Πατρών , Μεταδιδακτορική Έρευνα, Universitė Catholique de Louvain (Belgium), Υφηγεσία στη Χημεία, Πανεπιστήμιο Πατρών
Έχει μεγάλο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, πλήθος αναφορών και συμμετοχές σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.
@esos
με βάση το Ν.2817/2000 και όπως τροποποιήθηκε από το Ν.2986/2002. Ο Πρόεδρος ασκεί τη γενική εποπτεία και το συντονισμό των επιμέρους Συμβουλίων του ΕΣΥΠ. Η θητεία του είναι τριετής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.