Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

"Κούρεμα" εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

«Ψαλίδι» στους εισακτέους, προετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες ξεκινούν στις 12 Μαΐου.
Το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας των προτάσεων που έχουν γίνει από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και διαμηνύει ότι φέτος οι εισηγήσεις τους για τον αριθμό των εισακτέων θα εισακουστούν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση των εισακτέων θα αφορά τρεις ομάδες σχολών.
Η πρώτη σχετίζεται με τις κεντρικές σχολές και ενδεχομένως και ορισμένες περιζήτητες / υψηλόβαθμες, οι οποίες έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια υπερβολικό αριθμό εισακτέων από μετεγγραφές.
Η δεύτερη ομάδα σχετίζεται με τα τμήματα τα οποία δεν έχουν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας καθώς η υπερπληθώρα αποφοίτων τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μία σειρά από κορεσμένα επαγγέλματα. Επίσης, υπάρχουν σκέψεις να μειωθούν οι εισακτέοι σε περιφερειακά τμήματα που βρίσκονται στα... αζήτητα, δηλαδή αυτά τα οποία δεν καλύπτουν όλες τις προσφερόμενες θέσεις.

Αξίζει να επισημανθεί ότι φέτος οι πρόεδροι των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ, στις προτάσεις που κατέθεσαν προς το υπουργείο Παιδείας, έχουν ζητήσει μείωση στους εισακτέους, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και το 50%. Βέβαια, στελέχη του υπουργείου που ασχολούνται με τη διαδικασία των πανελλαδικών, υποστηρίζουν ότι δεν θα υιοθετηθούν αυτές οι προτάσεις στο ακέραιο, αλλά θα ληφθούν σοβαρά υπόψη και σίγουρα περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.