Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Διαμαρτυρία Σχολικής Μέριμνας Δήμου Αθηναίων για τις περικοπές Λειτουργικών Δαπανών Σχολείων για το έτος 2011ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                 
ΝΟΜΟΣ   ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                             
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ                                    Αθήνα 20-5-2011
ΔΗΜΟΤ.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
6ης ΔΗΜ.ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Ταχ. Δ/νση     : Θήρας  31       
Ταχ .Κώδικας : 11252
Πληροφορίες   : Α. Κωνσταντινίδη                
Τηλ- Φαξ 210-8654102 

Προς:  -Την Δ/νση  Σχολικής Μέριμνας                 
Τμήμα  Ελέγχου & Οικονομικής                
 Διαχειρίσεις. Ηπείρου  70 Τ.Κ 10439         
 Κοιν :
- Γραφείο Δημάρχου             
- Γραφείο Γενικού Γραμματέα             
-Αντιδήμαρχο Παιδείας                 
 Κα Παπαχελά Νέλλη              
-Δ/νση Ταμειακής Υπηρεσίας              
- Δ.Ε.Π 6ης Δημ.Κοινότητας. 
                                                          
Θέμα: <<Κατανομή Λειτουργικών  Δαπανών Σχολείων για το έτος  2011>>. 
          
Σας γνωρίζουμε ότι κατά την 1η Συνεδρίαση της Δ.Ε.Π της 6ης Δημοτικής Κοινότητας στις 12-5-2011 στην συζήτηση περί κατανομής της Α΄ Δόσης 2011, για λειτουργικές δαπάνες σχολείων, διαπιστώθηκε ότι το ποσό ήταν σημαντικά χαμηλότερο από δόσεις προηγουμένων ετών, καθώς & ότι δεν καθίσταται σαφές ποιο πρόκειται να είναι το συνολικό ποσό για το έτος 2011 και ως εκ τούτου πόσες δόσεις θα ακολουθήσουν.         
 Να σημειωθεί δε, ότι θεωρούμε το ποσό το οποίο αντιστοιχεί  στα σχολεία της 6ης Δημοτικής κοινότητας όπως ορίστηκε από το γραφείο σας βάσει του <<Μαθηματικού Τύπου>>, είναι εξαιρετικά μικρό για την πλέον....................
 πυκνοκατοικημένη κοινότητα του Δήμου, αποτελούμενη από παλιές σχολικές μονάδες με σοβαρά κτιριακά προβλήματα& άλλες ειδικές συνθήκες.             
Επιθυμούμε να λάβουμε απάντηση στα κάτωθι  σχετικά ερωτήματα.
1)Ποιο θα είναι το συνολικό ποσό που θα χορηγήσει το ΥΠΕΣ.Δ.Δ.Α για τις λειτουργικές δαπάνες των Δημοσίων Σχολείων στη Αθήνα και πόσες δόσεις θα ακολουθήσουν.
2)Ποιο θα είναι το συνολικό ποσό που θα αντιστοιχεί για τα σχολεία της 6ης Δημ. Κοινότητας & πόσες δόσεις θα ακολουθήσουν.
3)Με ποια  διαδικασία μπορεί να αλλάξει το κριτήριο κατανομής & ο όποιος Μαθηματικός Τύπος να λαμβάνει υπόψη & άλλα κριτήρια όπως (π.χ παλαιότητα κτιρίου κλπ).        
Προς ενημέρωσή σας, η Δ.Ε.Π 6ης Δημ. Κοινότητας ενέκρινε πλειοψηφικά την Κατανομή βάσει της πρότασης της Δ/νσης Σχολικής Μέριμνας, μόνο λόγω της κατεπείγουσας σημασίας, εφόσον οι σχολικές επιτροπές δεν είχαν λάβει χρήματα από το προηγούμενο έτος και παρότι το ποσό θεωρήθηκε εξαιρετικά χαμηλό και δεν επαρκεί  να καλύψει, ούτε τις ανελαστικές δαπάνες των σχολείων.       
Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που έλαβαν τα σχολεία της 6ης Δημοτικής Κοινότητας το 2010 ήταν 589.257,51 Ε σε 3 δόσεις  (+ 218.529,77 Γ΄Δόση του 2009)που επίσης δεν ήταν επαρκές ποσό για να καλύψει τα έξοδα των σχολείων.                                                                       
Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ  Δ.Ε.Π 
 ΤΖΩΡΤΖΗ  ΣΟΦΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.