Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ερώτηση του βουλευτή Νικόλαου Καραθανασόπουλου σχετικά με την αναβάθμιση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας

Ο κ. Καραθανασόπουλος απευθυνόμενος στην υπουργό παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του ΕΙΝ.
Στην ερώτησή του αναφέρει πως το ΕΙΝ είναι υπεύθυνο για τη σίτιση 20.000 νέων, φοιτητών, μαθητών και σπουδαστών. Η κρατική επιχορήγηση μειώθηκε κατά 20%, από τα 44εκ. ευρώ στα 34εκ. ευρώ το 2010, ενώ υπάρχει μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης κάποιων υπηρεσιών του ΕΙΝ όπως η σίτιση.
Ταυτόχρονα υπάρχει ανεκμετάλλευτος πλούτος από κληροδοτήματα και δωρεές που παραμένει ανεκμετάλλευτος.
Τέλος στην ερώτησή του ο βουλευτής κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντί να.........
 αναβαθμίσει τη φοιτητική μέριμνα προχωρά σε σχέδια κατάργησης.
Στην απάντησή της η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης να παρέχει υπηρεσίες όχι σε όλους αλλά σε αυτούς που τις χρειάζονται. Επίσης υπεραμύνθηκε της μείωσης στην επιχορήγηση λέγοντας πως η οικονομική κρίση είναι μεγαλύτερη από ποτέ.
Πέρσι το καλοκαίρι η διοίκηση του ΕΙΝ απέδωσε 2400 δωμάτια στους φοιτητές τα οποία ήταν κατηλειμένα ή υπονοικιαζόμενα. Πλούτος και περιουσία του λαού δεν δίνονταν  σε αυτούς που χρειαζόταν. Φέτος θα δοθούν επιπλέον 1600 δωμάτια σε αυτούς που τα χρειάζονται.
Στόχος είναι να υπάρχει η συνεισφορά από το δημόσιο αλλά η διαχείριση να γίνεται από τα πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.