Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: Το δόγμα του «νέου» σχολείου: Χωρίς βιβλία με άσκηση των αισθήσεων ακοής και όρασης

Η κυβέρνηση με τους συνεταίρους της  , αφού πρώτα ψήφισε το νόμο έκτρωμα για τα ΑΕΙ θέλοντας να ξεμπερδεύει με το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο αλλά και με τη συλλογική αντίσταση, συνεχίζει  την πολιτική των περικοπών, της λιτότητας, της απαξίωσης και της υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Εφαρμόζοντας πλήρως τις επιταγές του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, του κεφαλαίου, της Ε.Ε., του ΔΝΤ, του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν αισθάνεται ούτε ίχνος ντροπής για την καθυστέρηση των σχολικών βιβλίων, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως προτεραιότητά της δεν είναι η μόρφωση των παιδιών και η ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, αλλά η απαλλαγή του κράτους από το κόστος της εκπαίδευσης, η ιδιωτικοποίηση και η επιχειρηματική λειτουργίας της, η μετακύλιση του κόστους στους γονείς. 
Η καθυστέρηση των βιβλίων δεν οφείλεται σε τυχαίο γεγονός ή κάποιο λάθος, αλλά είναι αποτέλεσμα της κατάργησης του οργανισμού εκδόσεως σχολικών βιβλίων και της «ρεμούλας» που συνεχίζει να αποτελεί το αγαπημένο σπορ  των....
 εκάστοτε υπουργών. Την ώρα που  διακηρύσσουν τα περί διαφάνειας, χρηστής διαχείρισης και εξορθολογισμού, συνεχίζουν τη σκανδαλώδη πριμοδότηση ιδιωτικών συμφερόντων και βάζουν στο στόχαστρο κάθε κοινωνική υπηρεσία και αυτή την ίδια τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών του ελληνικού λαού. 
Οι σχολικές επιτροπές φέτος δεν μπορούν να καλύψουν τα βασικά λειτουργικά έξοδα (προμήθεια πετρελαίου, είδη υγιεινής, χαρτί φωτοτυπικού, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, κ.ά), λόγω της μείωσης  της χρηματοδότησης. Τα  περισσότερα  σχολεία  θα  έχουν  ελλείψεις εκπαιδευτικών -λόγω της  συνταξιοδότησης – και το υπουργείο προβαίνει στην πρόσληψη του μικρότερου από ποτέ  αριθμού νέων εκπαιδευτικών(546  με 11000 συνταξιοδοτήσεις!!!!). Ταυτόχρονα ακόμα και στο ζήτημα της ορθολογικής διαχείρισης του προσωπικού φτάνει να  διορίζει συναδέλφους σε άλλες περιοχές από αυτές που έχει κενά (στην Β΄Λάρισας στέλνει 2 νομικούς χωρίς κενό, δείχνοντας πόσο τα πιστεύει όσα λέει η λαλίστατη κατά τα άλλα Υπουργός) δημιουργώντας εκρηκτικές καταστάσεις μεταξύ εργαζομένων. Τέλος  προχωρά σε περικοπές των μισθών με ρυθμό πραγματικού πολυβόλου (που θα το ζήλευε και η γερμανική Βερμαχτ) ξεκινώντας  και τα καψόνια  με το θέμα των αποσπάσεων δίνοντας  ρεσιτάλ απαξίωσης  ολόκληρων οικογενειών. Τα  τραγικά  αυτά  αδιέξοδα  οδηγούν με  μαθηματική ακρίβεια –όπως και στα πανεπιστήμια- σε  αναγκαστικό γενικό λουκέτο στην εκπαίδευση.
Καλούμε  τους συναδέλφους , τους γονείς , τους μαθητές  σε μια  αγωνιστική συμπαράταξη για να σταματήσουμε  την διάλυση της  εκπαίδευσης  και την εξαθλίωση συνολικά του εργαζόμενου λαού.  
ΕΛΜΕ  ΛΑΡΙΣΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.