Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Παρεμβάσεω​ν Π.Ε. για τη νέα κυβέρνηση

      ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
                         www.paremvasis.gr                                                                                                11/11/2011
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ –ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!! ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!!!Ε.Ε. - ΔΝΤ - ΤΡΟΪΚΑ

Συμμαχούν για να περάσουν τη νέα βαρβαρότητα, γιατί η λαϊκή οργή θα είναι Τεράστια
Η επιλογή ως πρωθυπουργού, του Λουκά Παπαδήμου, πρώην αντιπρόεδρου της Ε.Κ.Τ.,  σηματοδοτεί την άμεση εμπλοκή του τραπεζικού κεφαλαίου στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και στα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας, την απευθείας επικοινωνία της Ε.Ε., της ΕΚΤ, και του ΔΝΤ με το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας χωρίς ενδιάμεσους μεσολαβητές (πολιτικά πρόσωπα), με σκοπό την άμεση διάσωσή τους από την χρεοκοπία. Το πολιτικό προσωπικό έτρεξε να προλάβει τα χρηματιστήρια!!!

Με την ανακοίνωση της «εθνοσωτήριου κυβερνήσεως» ανακουφίστηκαν οι αγορές κι οι δανειστές!!! Ανακουφίστηκε ο ελληνικός ΣΕΒ, ανακουφίστηκε το διεθνές κεφάλαιο, ανακουφίστηκαν οι τράπεζες, ανακουφίστηκε το πολιτικό και οικονομικό διευθυντήριο της Ε.Ε., ανακουφίστηκε η ηγεσία των ΗΠΑ. Χωρίς καμία αιδώ, χωρίς να κρατήσουν ούτε καν τα προσχήματα στη σύσκεψη των αντιπροσωπειών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ παρόντες ήταν και οι εκπρόσωποι του τραπεζικού κεφαλαίου, ο πρόεδρος του ΣΟΕ Ζανιάς και ο Γ.Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Χριστοδούλου, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs που εκκρεμεί εναντίον του έρευνα της διαχειριστικής αρχής των ΗΠΑ.
 Οι μόνοι που δεν ανακουφίστηκαν είναι οι εργαζόμενοι. 

Η "εθνοσωτήριος κυβέρνησις" κοινωνικού κανιβαλισμού του κεφαλαίου
Ο τρόπος συγκρότησης της  συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, εντάσσεται στα πλαίσια μιας  σειράς πολιτικών  διαδικασιών, που στόχο έχουν την υποταγή του «εχθρού – λαού» . Είναι η πρόβα τζενεράλε για μια σειρά αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας. Η νέα κυβέρνηση που επέβαλε το αστικό μπλοκ εξουσίας, το μόνο που εγγυάται είναι: πιο έντονη και ακόμη πιο βάρβαρη  χειροτέρευση της ζωής των εργαζομένων. Οι νέες περικοπές των μισθών, των συντάξεων, η μείωση των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών ταμείων που οι εργαζόμενοι δημιούργησαν, η αύξηση των ορίων συνταξιοδοτήσεων, η προστασία των τραπεζών, η απόλυτη εξασφάλιση των χρημάτων των δανειστών του ΔΝΤ και της ΤΡΟΪΚΑ, η άμεση επιτήρηση και έλεγχος των υπηρεσιών από αξιωματούχους της Ε.Ε, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, η ακόμη σκληρότερη καταστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της εφαρμογής της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου. Φοβούμενοι την διογκούμενη αγανάκτηση και οργή του προηγούμενου διαστήματος, που κορυφώθηκε και εκφράστηκε  στη  48ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις στις 28 Οκτωβρίου, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ, χωρίς κανένα πρόσχημα πλέον και σε αρμονική συνεργασία με τα επιτελεία της Ε.Ε. επεξεργάζονται ολοκληρωμένα σχέδια για να εκμαυλίσουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων και να χειραγωγήσουν τις αντιδράσεις της λαϊκής δυσαρέσκειας.
Σύσσωμο το αστικό μπλοκ εξουσίας(ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΕΒ, ΜΜΕ) με ωμούς εκβιασμούς περί χρεωκοπίας, αδυναμίας πληρωμής μισθών και συντάξεων επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα αγανάκτησης και οργής  του κόσμου της εργασίας για την βάρβαρη και ανάλγητη πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά από συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ. Μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να παρουσιάζουν την νέα απεχθή δανειακή σύμβαση για το «κούρεμα» της ζωής μας, ως λύτρωση και δώρο της Ε.Ε. Τρέμουν την έκφραση της θέλησής της και πολύ περισσότερο της πάλης της. Μας θέλουν στον καναπέ να παρακολουθούμε τις εξελίξεις κι όχι να παρεμβαίνουμε με τους αγώνες μας, που βάζουν σε αμφισβήτηση όλους εκείνους, που ο καθένας με τον τρόπο του υπερασπίζεται την άθλια πολιτική του κεφαλαίου, για να ξεπεράσει την καπιταλιστική κρίση( πολιτικό προσωπικό του συστήματος και  γραφειοκρατικές, κρατικές, κυβερνητικές ηγεσίες των συνδικάτων). Ακόμη και αυτό το δημοψήφισμα  φοβήθηκαν, γιατί πολύ απλά,  το οργισμένο ΟΧΙ της εργαζόμενης πλειοψηφίας θα τους έδειχνε την έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε. Τρέμει το κεφάλαιο,  ελληνικό και ξένο,  για το μέλλον των συμφερόντων τους στην ευρωζώνη και στο ευρώ. Βαθαίνει η κρίση στην Ιταλία και συνολικά στην ευρωζώνη με συνέπειες που αδυνατούν να υπολογίσουν. Θέλουν το λαό στην εξέδρα, θεατή και καρπαζοεισπράκτορα. Ο λαός πρέπει να ξεπεράσει το φόβο και να αμφισβητήσει-ανατρέψει τον πυρήνα της πολιτικής των οικονομικών και πολιτικών αρπακτικών.
Ενώ αυτά αποφάσισε μαύρο μπλοκ εξουσίας, ο γραφειοκρατικός, κρατικός, και κυβερνητικός συνδικαλισμός των τριτοβάθμιων οργάνων (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ), η συγκυβέρνηση ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ και τις δευτεροβάθμιες ομοσπονδίες, στον αντίποδα πλέον της ταξικής πάλης, ουσιαστικά γίνεται ο δούρειος ίππος μέσα στο εργατικό κίνημα, επιδιώκοντας τη συναίνεση και την αγωνιστική απραξία . Ακόμη και αυτή την αυτονόητη απάντηση του κινήματος την Παρασκευή 4 Νοέμβρη για την ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, την προγραμμάτισε την Πέμπτη 3 Νοέμβρη μετά από απαίτηση του ΠΑΜΕ που κινείται και αυτό μέσα στα όρια του συνδικαλιστικού «καθωσπρεπισμού».
ΤΩΡΑ, λοιπόν,  που όλο το μαύρο μπλοκ εξουσίας τρέμει το λαϊκό –εργατικό παράγοντα.
ΤΩΡΑ, …που κόντρα στις γραφειοκρατικές συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ βρίσκεται στα σπάργανα και μπορεί να δυναμώσει ένα επικίνδυνο για τα δικά τους συμφέροντα εργατικό κίνημα μέσα από το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, τις συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα.
 ΤΩΡΑ, …που ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να διώξει την κυβέρνηση «εθνικής συνεργασίας» και κάθε επίδοξο διαχειριστή,  την ΕΕ και το ΔΝΤ.
ΤΩΡΑ, …που οι εργαζόμενοι και οι λαοί μπορούν και πρέπει να πουν το μεγάλο ΟΧΙ στην Ε.Ε.  
ΤΩΡΑ!!! η εργαζόμενη πλειοψηφία σε ένα  μέτωπο αγώνα ρήξης και ανατροπής, με ένα άμεσο, απεργιακό κύμα γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας, με άμεση απάντηση τη παλλαϊκή διαδήλωση στον εορτασμό του Πολυτεχνείου με έναν συντονισμό όλων των κλάδων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, πρέπει και μπορεί σήμερα με μοναδικό γνώμονα τα σύγχρονα δικαιώματα να επιβάλει  την κοινή ανατρεπτική δράση για:  
·                 την πτώση   της κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης της ίδιας πολιτικής,
·                 την ανατροπή της νέας απεχθούς δανειακής σύμβασης,
·                 την πλήρη διαγραφή του χρέους,
·                 να πληρώσει την κρίση το κεφάλαιο,
·                 την αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων,
·                 την  έξοδο από το ευρώ και την   Ε.Ε.
Η εργατική ανυπακοή, οι απεργίες, οι καταλήψεις που κορυφώθηκαν με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στις 19-20 του Οκτώβρη, το δικό μας ΟΧΙ στις 28 του Οκτώβρη δείχνουν το δρόμο. Οι εργαζόμενοι δεν εγκλωβίζονται σε «εθνοσωτήριες» κυβερνήσεις ούτε σε αυταπάτες «ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές».  Σε μια εποχή που χρειάζεται  περισσότερο από  ποτέ το εργατικό κίνημα, ο λαϊκός παράγοντας πρέπει να επιβάλει τις δικές του πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.  Όσο πιο μαζική, αποφασιστική, δυναμική είναι η συμμετοχή μας στην διαμόρφωση αυτών των εξελίξεων, τόσο πιο γρήγορα θα δείξουμε το δρόμο της εξόδου στους νυν και τους επόμενους διαχειριστές της εξουσίας.
Να πέσουν, να μην κυβερνήσουν!
ΟΥΤΕ  ΔΝΤ ΟΥΤΕ  ΚΑΙ  ΕΕ,  ΠΑΡΕ  ΤΗΝ  ΥΠΟΘΕΣΗ  ΣΤΑ  ΧΕΡΙΑ  ΣΟΥ ΛΑΕ
ΟΛΟΙ   ΣΤΟΥΣ   ΔΡΟΜΟΥΣ    
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ -Ε.Ε-ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.