Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Β' ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: «Εγγραφές στις ΕΠΑ.Σ.»


    Η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας μετά από έντονες διαμαρτυρίες συναδέλφων της Επαγγελματικής Σχολής Αγρινίου και άλλων περιφερειακών σχολείων, αποφάσισε να απευθυνθεί στο Υπουργείο Παιδείας και στις αρμόδιες υπηρεσίες, σχετικά με την εγγραφή μαθητών στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ.
   Οι εγγραφές στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ καλύπτουν ανάγκες της αγοράς και γίνονται κυρίως με κίνητρο το πρόγραμμα Μαθητείας (επιδότηση).
   Μετά από πληροφόρηση από συναδέλφους της ΕΠΑ.Σ. Αγρινίου, μάθαμε ότι γίνεται υπέρβαση εγγραφών σ’αυτές τις σχολές, πέρα από τον αρχικό προγραμματισμό της Διοίκησης του ΟΑΕΔ.
    Το αποτέλεσμα είναι, αφενός μεν η υπέρβαση αυτή να οδηγεί σε άσκοπη σπατάλη δημόσιου χρήματος, σε μια εποχή δύσκολη για όλους μας (πρόσληψη απροσδιόριστου αριθμού ωρομισθίων) και αφετέρου σε αφαίμαξη του μαθητικού δυναμικού της περιοχής. Η ΕΠΑ.Σ. Αγρινίου, που στεγάζεται σε γειτονικό κτίριο, συρρικνώνεται, πλεονάζει το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό (αντίστοιχων ειδικοτήτων) και δεν αξιοποιείται η υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή.
   Εξάλλου, απ’όσο  γνωρίζουμε, εκτός του ότι δεν τηρείται ο εκπαιδευτικός σκοπός των σχολών του ΟΑΕΔ, ταυτόχρονα δεν αντιστοιχίζεται σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, των μαθητών αυτών.
   Ύστερα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, ΟΜΟΦΩΝΑ, στα πλαίσια στήριξης της ΕΠΑ.Σ. Αγρινίου και συνολικότερα της Τ.Ε.Ε. του Υπουργείου Παιδείας, ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ, αφού γίνει σχετικός έλεγχος, της κατανομής του μαθητικού δυναμικού, σύμφωνα με την αποστολή του κάθε σχολείου.
   
                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ        

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ                                             ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.