Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Το Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης να αποσύρει αμέσως το μήνυμα για τις μεταγραφές μαθητών στα ΕΠΑΛ

Α ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
http://aelmeahaias.wordpress.com,
aelmeahaias@yahoo.gr
                                                          Πάτρα, 11–10-2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ:
E-mail ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στις 30 Σεπτεμβρίου στάλθηκε από το Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας το παρακάτω E-mail στα σχολεία ευθύνης του:
«Με δεδομένο ότι ολοκληρώθηκε από το ΠΥΣΔΕ Ν. Αχαΐας η διαδικασία αποσπάσεων-τοποθετήσεων-διαθέσεων για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, παρακαλούνται οι διευθυντές να μην εκδίδουν υπηρεσιακά σημειώματα μετεγγραφής για κύκλο, τομέα ή ειδικότητα, εάν αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση των τμημάτων. Οι μαθητές αυτοί θα γίνονται δεκτοί σε σχολεία που δεν αυξάνεται ο αριθμός των τμημάτων

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, αφού συζήτησε και με τον Προϊστάμενο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
 πριν απαντήσει δημόσια στα εύλογα ερωτήματα που δημιουργεί το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα, επισημαίνει ότι διαχρονικά ζητά για την Τεχνική Εκπαίδευση (Τ.Ε.) την στρατηγική ανάπτυξης των τομέων και ειδικοτήτων της τόσο στη βορινή περιοχή της Πάτρας, όσο και στη νότια. Η έλλειψη όμως μιας τέτοιας στρατηγικής οδηγεί τη διοίκηση σε προτάσεις ή αποφάσεις που δεν είναι ούτε σύννομες.

Δεδομένου ότι οι μετεγγραφές λήγουν για την Τ.Ε.Ε. στις 15 Οκτώβρη κάθε έτους, είναι απαράδεκτο να δίνεται κατεύθυνση προς τη διοίκηση των σχολικών μονάδων να μη δέχονται  υπηρεσιακά σημειώματα μετεγγραφής μαθητών αν  αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση των τμημάτων.

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, θεωρεί ότι ο Προϊστάμενος της Ε.Ε. όχι μόνο βιάζεται, αλλά και δίνει πολιτική κάλυψη στην κυβερνητική πολιτική συρρίκνωσης των σχολείων. Σε κάθε περίπτωση οφείλει το Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης να αποσύρει αμέσως το συγκεκριμένο μήνυμα.

                                                                                                                        Για το ΔΣ
Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο  Γραμματέας

Σπίνος Αθανάσιος                                                                     Σιάχος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.