Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Αποστολή στοιχείων μισθοδοσίας στη Ενιαία Αρχή Πληρωμών και οι απαραίτητες ενέργειες

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                  Πάτρα, 18–10-2010
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
http://aelmeahaias.wordpress.com,aelmeahaias@yahoo.gr

Η εγκύκλιος που καθορίζει λεπτομέρειες για την οργάνωση της πληρωμής των δημοσίων υπαλλήλων (http://www.gsis.gr/psp/egkyklios_eap.pdf), απαιτεί από τους υπεύθυνους μισθοδοσίας να στείλουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών συγκεκριμένα υπηρεσιακά και οικονομικά στοιχεία των συναδέλφων.

Σε σχολεία της περιοχής μας ζητάνε από τους συναδέλφους κάποια από αυτά τα στοιχεία χωρίς να υπάρχει δημοσιοποιημένη κεντρική οδηγία από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με ποια χρειάζονται ακριβώς. Για παράδειγμα σε μερικά σχολεία ζητάνε μόνο ΑΜΚΑ ή σε μερικά ζητάνε να συμπληρωθεί η υπεύθυνη δήλωση που κυκλοφόρησε από τη Δ.Δ.Ε. Φθιώτιδας, (http://www.didefth.gr/portal/view.php?c=74&p=5)

Επιπλέον πρέπει να τονιστεί ότι στην προαναφερόμενη εγκύκλιο (Σελ. 3-4) αναφέρεται ότι ο τραπεζικός λογαριασμός μισθοδοσίας του συναδέλφου θα πρέπει να ανήκει αποκλειστικά σε αυτόν και σε περίπτωση κοινού λογαριασμού θα πρέπει πρώτο όνομα να είναι του μισθοδοτούμενου υπαλλήλου.

Επειδή το θέμα χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση, διότι:
1) Υπάρχουν συνάδελφοι που μισθοδοτούνται από σχολεία αλλά είναι αποσπασμένοι σε άλλα και πιθανόν δεν θα ενημερωθούν.
2) «Τρέχουν» δάνεια συναδέλφων και χρειάζεται προσοχή.
3) Τίθεται το θέμα με τον αριθμό λογαριασμού και το «πρώτο όνομα» σ’ αυτόν.
4) Το Υπουργείο και η Διοίκηση της Δευτεροβάθμιας δεν ενημερώνουν τι στοιχεία χρειάζονται συνολικά.
5) Διευθυντές αναγκάζονται να αυτοσχεδιάζουν με υπεύθυνες δηλώσεις και συλλογή στοιχείων.
6) Στο τέλος σε εμάς θα φορτώσουν την ευθύνη για πιθανά προβλήματα με τη μισθοδοσία μας.

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας:
1) Καλεί την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συντονίσει, με δημόσιο σημείωμά της, τους υπεύθυνους μισθοδοσίας των σχολείων (Διευθυντές) να προβούν στην καταγραφή μόνο των απαραίτητων στοιχείων των συναδέλφων που ζητούνται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, γνωστοποιώντας και ποια χρειάζονται υποχρεωτικά, χωρίς προσθέσεις ενάντια στα προσωπικά δεδομένα. Παράλληλα σε κάθε σχολική μονάδα με ευθύνη του Διευθυντή και σε συνεργασία με τους συνάδελφους να επαληθεύσουν τα προσωπικά τους υπηρεσιακά και οικονομικά στοιχεία καθώς και όσων συναδέλφων μισθοδοτούνται από το σχολείο τους, ώστε να αποφευχθούν πιθανά λάθη στη καταβολή του ήδη πενιχρού μισθού μας.
2) Καλεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ να ελέγξει και να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε:
α) να μη δημιουργηθούν προβλήματα σε υποχρεώσεις της Πολιτείας στους συναδέλφους που αφορούν υπερωρίες, οδοιπορικά, επιτροπές, συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις κλπ.
β) να αποκλειστεί ακόμα και η πιθανότητα να κυκλοφορήσουν τα προσωπικά δεδομένα - στοιχεία που κατατίθενται στην «αγορά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.