Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Σχετικά με τις εκλογές αιρετών για το ΠΥΣΔΕ ν. Αχαΐας & το ΑΠΥΣΔΕ Δ. Ελλάδας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                       Πάτρα, 18–10-2010
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
http://aelmeahaias.wordpress.com,aelmeahaias@yahoo.gr


Με  το Ν. 3027/2002 και το Π.Δ. 1/2003 οι διαδικασίες εκλογής αιρετών αντιπροσώπων του κλάδου στα προαναφερθέντα Υπηρεσιακά Συμβούλια πέρασαν στην αρμοδιότητα της Διοίκησης (π.χ. η ανακήρυξη υποψηφίων αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, οι πίνακες εκλογέων, η αρμοδιότητα της σύστασης εφορευτικών επιτροπών) και δόθηκε το δικαίωμα να ψηφίζουν  και όσοι δεν είναι μέλη των σωματείων.
Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας (όπως και η ΟΛΜΕ), από την εποχή εκείνη διαφωνεί με την διαδικασία αυτή, θεωρώντας ότι η εκλογή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα παραπάνω όργανα θα πρέπει να ανήκει εξ ολοκλήρου στους εκπροσώπους των ίδιων των εκπαιδευτικών στα κατά τόπους Δ.Σ. των ΕΛΜΕ. Με αυτό το σκεπτικό δεν συμμετέχει με εκπροσώπους της στις Εφορευτικές Επιτροπές ούτε στη σύνταξη των εκλογικών καταλόγων.
Για την αποφυγή, όμως, οποιασδήποτε προβλήματος σχετικά με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των διαδικασιών και των αποτελεσμάτων, η Α’ ΕΛΜΕ ζητά από τη Δ/νση να της δοθούν έγκαιρα οι εκλογικοί κατάλογοι των δικαιούμενων να ψηφίσουν για το ΠΥΣΔΕ, οι οποίοι προφανώς θα είναι ίδιοι και για το ΑΠΥΣΔΕ, όσον αφορά την περιοχή μας.
Δηλώνει, επίσης, ότι είναι αυτονόητη η επικοινωνία της με τη Δ/νση με μοναδικό στόχο την αποφυγή οποιαδήποτε λάθους ή παρατυπίας, που θα μπορούσε να πλήξει την εκλογική διαδικασία.

Για το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.