Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ζαχαρίας Καψαλάκης, Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης - 3ο Ενημερωτικό Νοεμβρίου 2010

3ο Ενημερωτικό Νοεμβρίου  2010
Ζαχαρίας Καψαλάκης                    Μεσαρά  17 Νοεμβρίου 2010
Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ  Κρήτης
Τηλ.6948400112                                 
ΦΑΞ: 2892052203         
Αγαπητοί Συνάδελφοι

ΘΕΜΑ 1ο: Συμβάσεις  εργασίας μέσω ΕΣΠΑ…

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΗΜΕΡΑ!

Να μην υπογραφεί καμιά σύμβαση μέχρι τη Δευτέρα!

            Το θέμα  των συμβάσεων εργασίας μέσω του ΕΣΠΑ  απασχολεί έντονα τους συναδέλφους μας αναπληρωτές που θα πληρωθούν μέσω του ΕΣΠΑ. Και είναι αρκετοί. Στα 800 πιλοτικά ολοήμερα, στην παράλληλη στήριξη, στις ειδικότητες πρωινού και ολοήμερου κ.α.
            Και τούτο γιατί υπάρχουν σκοτεινά σημεία στις συμβάσεις που χρειάζονται διευκρινήσεις. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες μου, συνεδρίασε το Δ. Σ. της ΔΟΕ παρουσία συναδέλφων που θα πληρωθούν μέσω ΕΣΠΑ. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, καθώς θα αποφασιστεί κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την προσεχή Δευτέρα και συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
            Μέχρι τη Δευτέρα καλό θα είναι οι συνάδελφοι να μην υπογράφουν συμβάσεις εργασίας και οι Διευθυντές Σχολείων ή Γραφείων Εκπαίδευσης να μην τις ενεργοποιήσουν μέχρι να δώσει το πράσινο φως η ΔΟΕ.
           
ΘΕΜΑ 2ο: Έστω και τώρα …
Επιτέλους διόρισαν ειδικότητες για τα ολοήμερα!

            Σήμερα, 17 Νοέμβρη, το Υπουργείο Παιδείας δεήθηκε και διόρισε επιτέλους συναδέλφους ωρομισθίους για τα ολοήμερα  τμήματα, πλην γυμναστών και πάλι…
Συγκεκριμένα διορίστηκαν πριν λίγο:
Πληροφορικής:
Ηράκλειο: 9
Λασίθι:           2
Ρέθυμνο:         4
Χανιά: 15
Γερμανικής:
*          Ηράκλειο:       3
*          Χανιά:             5

Γαλλικών:
*          Ηράκλειο:       5
*          Χανιά:             4
Αγγλικής:
Ηράκλειο: 8
Λασίθι:           1
Ρέθυμνο:         6
Χανιά: 2
Πανελλαδικά  διόρισε:
ΑΜΩ στην Α/θμια
338 πληροφορικής
284 Αγγλικής
25 Γαλλικής
47 Γερμανικής
ΑΚΩ στη Β/μια
36 σε μουσικά σχολεία
56 διάφορες ειδικότητες

Παρέμβαση 1η: Ξέχασαν και πάλι τους γυμναστές…

«Εν, δυο, έξω από την εκπαίδευση»;

            Τελικά το Υπουργείο Παιδείας υιοθετεί σύνθημα για τους συναδέλφους γυμναστές: «Εν, δυο, έξω από την εκπαίδευση»; Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας να μην έχει διορίσει ΚΑΝΕΝΑ γυμναστή στην Α/θμια Εκπαίδευση από την έναρξη του σχολικού έτους;
            Για το λόγο αυτό έστειλα  σήμερα επιστολή στον πρόεδρο της ΔΟΕ συνάδελφο Δημήτρη Μπράτη, στην οποία και αναφέρω:
            «Με την επιστολή μου αυτή ζητώ την άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας στο Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να δοθεί μια λύση στο θέμα των συναδέλφων γυμναστών που ταλανίζει τα σχολεία μας από την έναρξη του σχολικού έτους.
            Είναι απαράδεκτο ένας θεσμός, όπως αυτός του γυμναστή, που καθιέρωσε με τους αγώνες του το συνδικαλιστικό κίνημα να καταπατείται  από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Ως γνωστόν από την έναρξη του σχολικού έτους, ΚΑΝΕΝΑΣ γυμναστής δεν έχει διοριστεί στην Α/θμια Εκπ/ση, ελάχιστοι στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής (τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν ούτε γυμναστές, ούτε φυσιοθεραπευτές) και ΚΑΝΕΝΑΣ στα ολοήμερα τμήματα.
            Πληροφορούμαι ότι αύριο το πρωί θα συνεδριάσει το Διοικητικό  Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για το θέμα των συναδέλφων του ΕΣΠΑ και προσανατολίζεται για κινητοποιήσεις, καθώς και σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου παιδείας.
            Ζητώ, μεταφέροντας πιστεύω και το κοινό αίσθημα των συναδέλφων μου, να συμπεριληφθεί και το θέμα των συναδέλφων μας γυμναστών , καθώς η κατάσταση τόσο στο κανονικό πρόγραμμα των σχολείων, όσο και στο ολοήμερο, έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Παρέμβαση 2η: Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής

Δεν μπορούν να κάνουν αιτήσεις διορισμού…
Τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες κενά δασκάλων Ειδικής Αγωγής σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στο Ηράκλειο ξεπερνούν το 10 σε Ειδικά Σχολεία και Τμήματα Ένταξης, το Υπουργείο Παιδείας ξέχασε να ενεργοποιήσει από τον περασμένο Σεπτέμβρη την ηλεκτρονική κατάθεση αιτήσεων για τους συναδέλφους μας που πήραν πτυχίο στην εξεταστική του φθινοπώρου.
Με επιστολή μου στην Υπουργό Παιδείας, πέρα από αυτό το θέμα, επισημαίνω και τα κενά στην Ειδική Αγωγή. Συγκεκριμένα γράφω:
«Ενώ είναι γνωστό ότι από τον περασμένο Σεπτέμβρη, δεν υπάρχουν δάσκαλοι ειδικής αγωγής στον πίνακα αναπληρωτών, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ενώ έχει ολοκληρωθεί εδώ και δυο μήνες περίπου η εξεταστική περίοδος του φθινοπώρου στις σχολές, το Υπουργείο σας δεν άνοιξε την ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων.
            Αποτέλεσμα αρκετοί συνάδελφοί μας της Ειδικής Αγωγής να μην μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις διορισμού και από την άλλη να υπάρχουν αρκετά κενά στα Ειδικά Σχολεία και στα Τμήματα Ένταξης. Μόνο στο Ηράκλειο υπάρχει ανάγκη για 10 δασκάλους ειδικής αγωγής.
            Επίσης σας αναφέρω για την ανάγκη να δοθούν άμεσα πιστώσεις για ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς υπάρχουν αρκετά κενά ακόμη στα σχολεία μας, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του Ειδικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου. Συγκεκριμένα με απόφασή του το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου έχει τοποθετήσει από την αρχή του σχολικού έτους συνάδελφο στο Ολοήμερο Τμήμα του Ειδικού Σχολείου, μόνο του, χωρίς ειδικό επιστημονικό ή κυρίως βοηθητικό προσωπικό. Αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός  κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου».

Άλλα θέματα:
Σας στέλνω:
Ένα ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα κ»ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» με τίτλο: «Λιγότερες μέρες σχολείο στην Ελλάδα» και μια πιο ενδιαφε΄ρουσα απάντηση που δόθηκε στο άρθρο από το δάσκαλο Στέφανο Φατόλα με τίτλο: «Ανακρίβειες και λάθη σε άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» σχετικά με το σχολικό χρόνο στην Ελλάδα».
Τις βάσεις μεταθέσεων ανά την Ελλάδα για δασκάλους, νηπιαγωγούς, γυμναστές, αγγλικής και μουσικούς για το 2010 και το 2009.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς                      
 Ζαχαρίας Καψαλάκης
Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης
Νέος αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν την ενημέρωση που στέλνω στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (και τους καλοκαιρινούς μήνες), μπορούν να μου το στείλουν μήνυμα στο:  zkapsala@otenet.grΕπίσης έχω σελίδα στο Facebook (το όνομά μου με ελληνικούς χαρακτήρες Ζαχαρίας Καψαλάκης) για άμεση ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.