Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Λειτουργία ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.
Α΄ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΝΩΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ   Αχιλλέως 37-41 & Μυλλέρου                      
        Προς :        
·        Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ko Κουμέντο Ιωάννη·        Διευθυντή Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας Κο Σαββαϊδη Αναστάσιο
·        Προϊστάμενο Γραφείου Επαγγελματικής Εκπ/σης Α’ Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας κ. Κάλλο Βάϊο
·        ΟΛΤΕΕ

ΤΑΧ.ΚΩΔ.:   10436 ΑΘΗΝΑ                                                                      
ΤΗΛ.:           2105238973
FAX.:           2105202798
http://elteeath.wordpress.com/
E-mail:      e_eltee@yahoo.gr


Αξιότιμε κε Διευθυντά,
Έχοντας υπόψιν την Φ34/11905/12-10-2010 απόφασή σας και την 10081/08.11.2010 κοινοποίηση του Προϊσταμένου,  για την έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ .

 Ζητάμε να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις εκείνων των ολιγομελών τμημάτων, στις σχολικές μονάδες, που δεν εγκρίθηκαν εφόσον η λειτουργία τους δεν απαιτεί την πρόσθετη δαπάνη για το Κράτος με την πρόσληψη αναπληρωτών- ωρομισθίων εκπαιδευτικών και την ανάθεση πλέον των 5 ωρών υπερωριών συνολικά ( πόσο μάλλον αυτών που δεν απαιτούν υπερωρίες), εφόσον υπάρχουν στην διάθεση των σχολικών μονάδων συνάδελφοι εκπαιδευτικοί με πρώτες και δεύτερες αναθέσεις.
Κε Διευθυντά,
 Τα προβλήματα που υπάρχουν ήδη και δημιουργούνται δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων με την απόφασή σας αυτή είναι πάρα πολλά και σύνθετα. Ιδιαίτερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων στα  Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. και τις ΕΠΑ.Σ., που είναι εργαζόμενοι, η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη. Οι μαθητές και μαθήτριες αναγκάζονται σε άμεση αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος με πρόσθετο οικονομικό και προσωπικό κόστος γεγονός που θα οδηγήσει αναπόφευκτα όπως γνωρίζουμε, από την προηγούμενη σχολική χρονιά όπου εφαρμόστηκε, σε παραίτηση από τις σπουδές και μαθητική διαρροή.
Επίσης ζητάμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά, με εκπαιδευτικούς Τεχνικών ειδικοτήτων σε εκείνες τις σχολικές μονάδες, ιδιαίτερα τις ΕΠΑ.Σ., όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολουθούν πολύ λίγες ώρες  εβδομαδιαίως μάθημα από τους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας και τις υπόλοιπες ώρες και ημέρες απλά είναι στην τάξη.
Είναι χρέος της Διοίκησης να στηρίξει την Επαγγελματική Εκπαίδευση και τους μαθητές και μαθήτριες, που πασχίζουν  μέσα από τόσες αντιξοότητες να σπουδάσουν, επιτρέποντας την λειτουργία των τμημάτων αυτών και ταυτόχρονα στελεχώνοντας με το απαραίτητο προσωπικό τα σχολεία.
Ζητάμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες σας ώστε να λυθούν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στις σχολικές μονάδες με άμεσα αρνητικά επακόλουθα στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς μιάς και η Διοίκηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη να ενημερώσει σχετικά την εκπαιδευτική κοινότητα για το μέλλον της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

                                                         Για το Δ.Σ.

          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                                           ΔΑΝΑΣΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.