Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζής αμφισβητεί στοιχειώδης δημοκρατικές διαδικασίες της χώρας μας

Οφείλει ο κ. Ραγκούσης να πάρει σαφή πολιτική θέση.

Τα πολιτικά κόμματα να φέρουν το θέμα στην επικαιρότητα διότι προσβάλει τους πάντες!

Δεν μπορεί να ξεκινήσει το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ με το θέμα αυτό ανοιχτώ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
Μετά από πειθαρχική δίωξη που είχε ως αποτέλεσμα δυο αθωωτικές αποφάσεις, ο Νικόλας Γαλιατσάτος αντιμετωπίζει πάλι το πειθαρχικό επειδή ως αιρετός υπερασπίστηκε τους συναδέλφους του!

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΙΚΟΛΑ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΕΙ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΡΑΚΙΤΖΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΥΣΔΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

Μετά από πειθαρχική δίωξη που είχε ως αποτέλεσμα δυο αθωωτικές αποφάσεις (πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο πειθαρχικό), ο Νικόλας Γαλιατσάτος αντιμετωπίζει πάλι το πειθαρχικό επειδή ως αιρετός υπερασπίστηκε συναδέλφους.
Κατά της αθωωτικής απόφασης του Δευτεροβάθμιου πειθαρχικού Συμβουλίου (ζητώντας την ακύρωσή της) για την υπόθεση του εκπαιδευτικού Νικόλα Γαλιατσάτου, προσέφυγε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ορίζοντας νέο
Ο Νίκος Γαλιατσάτος καθόρισε τη στάση του στο υπηρεσιακό όργανο αποκλειστικά με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου και τα δικαιώματα των συναδέλφων του. Ως εκλεγμένος εκπρόσωπος ενήργησε με βάση τις αποφάσεις του οργανωμένου κλάδου και του συνδικαλιστικού του κινήματος που από τη φύση του έχει υποχρέωση να αντιστέκεται και να αντιπαλεύει στάσεις, αποφάσεις, ακόμα και άδικους νόμους του κράτους που στρέφονται κατά των συναδέλφων και γενικότερα της εκπαίδευσης.
Τήρησε δηλαδή τη στάση που οφείλει να κρατάει κάθε μαχητικός αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια. Μια τέτοια στάση όμως αποτελεί εμπόδιο για την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση, πράγμα που ενοχλεί, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αλλάξει το τοπίο στην εκπαίδευση χτυπώντας τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη δίωξη αποκτά ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά που στοχεύουν ευθέως στη φίμωση και την μετατροπή των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια σε πειθήνια όργανα των εντολών της διοίκησης.
          Θεωρούμε τις παραπάνω πρακτικές εξαιρετικά επικίνδυνες για τις δημοκρατικές ελευθερίες που έχει κατοχυρώσει το εκπαιδευτικό κίνημα και απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι συγκεκριμένες διώξεις και να τεθούν στο αρχείο. Απαιτούμε να σταματήσει γενικότερα κάθε προσπάθεια φίμωσης και χειραγώγησης των μαχητικών φωνών του συνδικαλιστικού κινήματος.
          Απαιτείται η άμεση, μαζική,  μαχητική και συλλογική μας απάντηση να αποτελέσει ασπίδα προάσπισης του Δημόσιου Σχολείου και όλων των συναδέλφων που διώκονται για αντίστοιχους λόγους.
 «δικαστήριο» στις 21 Ιανουαρίου 2011.
Ο καθηγητής  Νικόλας Γαλιατσάτος υπέστη δίωξη πριν από κάμποσα χρόνια  διότι ως αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου, εφαρμόζοντας απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, δεν ψήφισε να ασκηθεί σε συνάδελφο πειθαρχική δίωξη αλλά πρότεινε απλώς να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία και να γίνει αποδεκτή η παραίτηση που η συνάδελφος ζήτησε εγγράφως.
          Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ ο Νικόλας Γαλιατσάτος, διώχθηκε  ουσιαστικά γιατί η διοίκηση επιδιώκει με την επίκληση  μιας νομιμότητας που εξυπηρετεί αποκλειστικά την αντιεκπαιδευτική της πολιτική, να χειραγωγήσει και να φιμώσει τoν κλάδο, προκειμένου να μην αντιστέκεται στις  αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί. Ποινικοποιεί και διώκει γι’ αυτό το σκοπό τη σύνδεση των αιρετών με τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου και τη μη ευθυγράμμισή τους με τις κυρίαρχες επιλογές που, είτε «νομίμως» με βάση το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο είτε παρανόμως, προωθούνται από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
          Το θέμα είχε εκδικαστεί από το ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων το οποίο με απόφασή του αθώωσε το Νικόλα Γαλιατσάτο.
          Λίγο αργότερα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης υπέβαλε ένσταση στην απόφαση και με βάση αυτή την ενέργεια η υπόθεση αυτή εκδικάζεται στην Αθήνα στο χώρο του  δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου (23/9/2008). Με τη συλλογική παρουσία εκπροσώπων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, του ΚΕΜΕΤΕ, της ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς – Ιθάκης, ΕΛΜΕ της Δ. Αττικής, ΕΛΜΕ της Αν. Αττικής κ.λπ. και την παρουσία του Νίκου Γαλιατσάτου εκδικάζεται η ένσταση. Στις 1 η ώρα το μεσημέρι της Τρίτης 23 Σεπτεμβρίου 2008 ανακοινώθηκε η απόφαση που αθώωνε ομόφωνα το συνάδελφο Νίκο Γαλιατσάτο.
          Η συνέχιση της δίωξης παρότι τόσο το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο (ΑΠΥΣΔΕ) όσο και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο αθώωσε το Νίκο Γαλιατσάτο, δείχνει την επιμονή  της κυβέρνησης να  ελέγξει  τα σχολεία και μέσα από την  «δημοσιοϋπαλληλική πειθαρχία» των εκπαιδευτικών να δημιουργήσει συνθήκες πλήρους ευθυγράμμισης των αιρετών με τα διορισμένα μέλη των Υ/Σ.

     Ποιο ήταν αυτό το συνδικαλιστικό καθήκον του Νικόλα Γαλιατσάτου; Στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλληνίας-Ιθάκης αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις του κράτους και της διοίκησης και να καταδικάσει συνάδελφό του. Συγκεκριμένα, ψήφισε να γίνει δεκτή η παραίτηση συναδέλφισσας αντί να της ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για αδικαιολόγητη απουσία από την υπηρεσία, όπως ισχυριζόταν η διοίκηση. Ακριβώς ως Προμηθέας και όχι ως Επιμηθέας.
     Τώρα η εκδικητική μανία των κρατικών (επιτρόπων) στους λαβύρινθους της γραφειοκρατίας δεν έχει στο στόχαστρο μόνο τον Νικόλα αλλά και κάθε άλλo διωκόμενο δημόσιο υπάλληλο (δικαίως ή αδίκως) και την αναγόρευση του κρατικού εκπροσώπου δίκην Γενικού Εισαγγελέως της χώρας ώστε να  παραπέμπει κάθε φορά, όταν δεν του αρέσει η όποια αθωωτική απόφαση των πειθαρχικών οργάνων, στα διοικητικά δικαστήρια τη μέλη των πειθαρχικών
 συμβουλίων καθώς και τους κατηγορούμενους!
Ίσως και με αυτό τον τρόπο να θέλει να δηλώσει ο κ. Ρακιτζής ότι ο κυρίαρχος προϊστάμενος και εκφραστής του πολιτικού και νομικού πολιτισμού της χώρας μας είναι ο ίδιος εκτός και εάν θέλει να συνταυτιστεί με το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον απαξίωσης των δημοσίων υπαλλήλων;
Η πρωτόγνωρη αυτή πρακτική λειτουργεί ως άλλη Σαλώμη που ζητά την κεφαλή του Νικόλα «επί πίνακι». Τώρα το χρέος του εκπαιδευτικού και δημοσιοϋπαλληλιλκού κινήματος είναι διπλό. Αφενός να υπερασπίσει την ανιδιοτέλεια και καθαρότητα ενός τίμιου ανθρώπου, αφετέρου να δείξει πως τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των εκπαιδευτικών και όλης της Ελληνικής δημοκρατικής κοινωνίας  είναι ζώντα και σε εγρήγορση.
     Η αλληλεγγύη στους άδικα και με πρωτόγνωρο αυταρχικό τρόπο κατά του συμβουλίου και του καθηγητή Νικόλα Γαλιατσάτο ακόμα και του εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ είναι όρος επιβίωσης! Όλοι πρέπει να βρεθούμε  στο πλευρό τους απαιτώντας τη συνολική και την χωρίς όρους ακύρωση αυτής της νέας θεσμικής δίωξης και την υπεράσπιση των πάγιων δημοκρατικών διαδικασιών απονομής της δικαιοσύνης από συμμετοχικά συλλογικά όργανα.
Αλήθεια κ. Ραγκούση επί της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης τι θα πρέπει να κάνει ό όποιος δημόσιος υπάλληλος έχει προσφύγει στο β/θμιο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου σας για την επανεξέταση της υπόθεσής τους μετά από αυτή την αντιδημοκρατική παρέμβαση του (διορισμένου) επιθεωρητού; Να μην υπερασπιστεί την υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό; Να μην αναζητηθεί σε ανώτερο επίπεδο η αλήθεια της κάθε υπόθεσης;
Ποιος δημόσιος κρατικός λειτουργός που εσείς διορίσατε στα πειθαρχικά συμβούλια για να απονείμουν δικαιοσύνη θα μπορεί πλέον να «συλλογιέται ελεύθερα» και με ελεύθερη βούληση να αποφασίζει για την τιμή και την υπόληψη κάθε Έλληνα δημόσιου υπαλλήλου και πως θα υπερασπίζεται ταυτόχρονα το καλώς εννοούμενο δημόσιο συμφέρον όταν επικρέμεται η δαμόκλειος σπάθη επί της κεφαλής τους;
Γνωρίζει η ιστορία ότι τον Έλληνα όταν τον βάλανε στο γύψο την διαμόρφωσε με ένδοξους και ηρωικούς αγώνες, ίσως να ήρθε ο καιρός με αυτό το «κακόγουστο αστείο» του συνταξιούχου δικαστή, που απαξιώνει τους πάντες και τα πάντα, έτσι ώστε οι ημέρες που έρχονται να αποτρέψουν τις εφιαλτικές νύχτες που απεργάζονται τα διάφορα κέντρα σε βάρος της δημοκρατίας της χώρας μας!
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
(ΑΡΧΕΙΟ: alfavita.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.