Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Να πάρει θέση για τη δίωξει του Ν. Γαλιατσάτου το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Αίτηση

Του Μαντζουράτου Δημητρίου

Ν. Συμβούλου Επικεφαλή

Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας

ΠΡΟΣ
Τον κ. Πρόεδρο του Ν. Συμβουλίου της Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Κύριε Πρόεδρε

Για τρίτη φορά ο εκπαιδευτικός και συνάδελφος Γαλιατσάτος Νικόλας (σήμερα οργανωτικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ-ΚΙ και αναπληρωματικό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων) διώκεται, γιατί στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΔΕ) ως αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου, υλοποίησε απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ.
Η δίωξη αυτή με την επίκληση μιας «νομιμότητας» που εξυπηρετεί αποκλειστικά την αντιεκπαιδευτική της πολιτική, επιδιώκει να χειραγωγήσει και να φιμώσει την άποψη των εκλεγμένων συνδικαλιστών στα υπηρεσιακά συμβούλια, προκειμένου να μην έχει αμφισβητήσεις στις επιδιωκόμενες αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί. Η δίωξη αυτή από τον εντολοδόχο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διορισμένο Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή στέφεται ενάντια στο δικαίωμα και αυτών ακόμη των πειθαρχικών συμβουλίων να αποφασίζουν διαφορετικά από την εισήγησή του. Αφορμή για την νέα αυτή δίωξη ήταν, η αθωωτική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνέχεια άλλης επίσης αθωωτικής απόφασης του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, για τον Νικόλα Γαλιατσάτο.
Το «έγκλημα» για το οποίο ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζητά επίμονα καταδίκη είναι ο ότι ο συνάδελφος Γαλιατσάτος υλοποίησε απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ να σταθεί ενάντια σε πειθαρχική δίωξη συναδέλφου. Ειδικότερα, στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης αντί της πρότασης της διοίκησης για απόλυση εκπαιδευτικού ζήτησε να γίνει αποδεκτή η αίτηση παραίτησης που η εκπαιδευτικός είχε υποβάλλει (ψήφισε «παρών» στη διαδικασία).
Συμμερίζομαι και καταθέτω την ουσία της δίωξης αυτής όπως την περιγράφει το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ «...ότι η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη. Υλοποιείται με τον πιο αισχρό τρόπο το δόγμα της ποινικής δικονομίας της νέας τάξης που έχει εξαγγείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιούν οι αστικές κυβερνήσεις. Οι συνδικαλιστές και αιρετοί δημόσιοι υπάλληλοι οφείλουν να είναι φερέφωνα των επιλογών και ενεργοί κρίκοι της διοικητικής μηχανής που υλοποιεί την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Όποιος δεν ευθυγραμμίζεται είναι ένοχος και τα αρμόδια Πειθαρχικά έχουν καθήκον την παραδειγματική τιμωρία τους!!!
 Γι αυτό και η συγκεκριμένη δίωξη έχει γενικότερη σημασία. Είναι βήμα στην πιο άμεση προσαρμογή των πειθαρχικών διώξεων στην πολιτική της ΕΕ ενάντια και στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Το γεγονός ότι γίνεται σε μια περίοδο που με την καθοδήγηση της τρόικας μεθοδεύονται μαζικές απολύσεις εργαζομένων στέλνει ένα πολλαπλό μήνυμα τρομοκρατίας και χειραγώγησης.

Τα παραπάνω κάνουν πολύ σαφείς τις συνθήκες και τις αιτίες κάτω από τις οποίες διώκεται οι συνάδελφος και αποτελούν από μόνα τους στοιχεία που στοιχειοθετούν πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη εναντίον του. Επιβάλλεται λοιπόν κατά πρώτον η μεγαλύτερη δυνατή συμπαράσταση από όλους τους φορείς του νομού στον διωκόμενο συνδικαλιστή και κατά δεύτερο η καταδίκη των αντιδραστικών αλλαγών που επιχειρούνται στην εκπαίδευση.

Κύριε Πρόεδρε

Θεωρώντας ότι το Ν/Σ έστω και στα τελευταία του βήματα πρέπει να ανταποκριθεί στην παραπάνω αναγκαιότητα, παρακαλώ πολύ σύντομα να το απασχολήσει το θέμα και να πάρει απόφαση συμπαράστασης στον εκπαιδευτικό Νικόλα Γαλιατσάτο.

Μαντζουράτος Δημήτρης
 Ν. Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.