Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΟΛΜΕ: Εφαρμογή της ποσόστωσης στη στελέχωση των Υπ. Συμβουλίων

 Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Κύριε Γεν. Γραμματέα,

Ύστερα από πληροφόρησή μας από ΕΛΜΕ της χώρας (Λάρισα, Ανατ. Αττική, κ.α.) διαπιστώσαμε ότι σε ορισμένα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ δεν εφαρμόζονται όσα επιβάλλουν οι κείμενες διατάξεις σχετικά με τη στελέχωσή τους (ποσόστωση γυναικών). Σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ. 1, περίπτωση α, του Ν. 2839/2000, ορίζεται: «Σε κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο των δημοσίων υπηρεσιών, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α., ο αριθμός των οριζομένων από τη Διοίκηση μελών κάθε φύλου ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το 1/3 των οριζομένων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, εφόσον στην οικεία υπηρεσία υπηρετεί επαρκής αριθμός υπαλλήλων που συγκεντρώνει τις νόμιμες προϋποθέσεις για ορισμό και εφόσον τα μέλη που ορίζονται είναι πάνω από ένα (1). Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραια μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω». 
Κατόπιν τούτου παρακαλούμε να ελέγξετε τις συνθέσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να τηρείται η σχετική πρόβλεψη που αφορά την ποσόστωση των γυναικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και να μην τίθενται εν αμφιβόλω οι αποφάσεις που λαμβάνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.