Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

«Η κυβέρνηση στηρίζει την περιβαλλοντική εκπαίδευση»

Είπε στα Γιάννενα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά στο 5ο Συνέδριο της ΠΕ.ΕΚ.ΠΕ.
Παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Φώφης Γεννηματά άνοιξε τις εργασίες του το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.).Το Συνέδριο διεξάγεται από χθες Παρασκευή 26 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακής 28 στα Γιάννινα και συγκριμένα στο ξενοδοχείο Du Lac ενώ το θέμα του είναι: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση:
Το Σταυροδρόμι της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Η κ. Γεννηματά στις δηλώσεις της λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου τόνισε τη σημασία που έχει η εισαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και στα σχολεία αλλά και στους ενηλίκους μέσων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σημειώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση ενισχύει αυτήν την προσπάθεια η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε νέες θέσεις εργασίας.
Αναλυτικά τα όσα είπε η κ. Γεννηματά έχουν ως εξής: «Είμαι εδώ σήμερα για να στείλω ένα μήνυμα ότι κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες η κυβέρνηση στηρίξει την περιβαλλοντική εκπαίδευση γιατί πιστεύει ότι μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος και την
 αειφορία μπορούμε να βρούμε ξανά στο δρόμο για ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Και η περιβαλλοντική εκπαίδευση συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με πολλαπλό τρόπο. Και μέσα από τη δουλειά που γίνεται μέσα από τα σχολεία που ενισχύει την κριτική σκέψη των μαθητών, τους ενημερώνει, τους ενεργοποιεί και ενισχύει τη συμμετοχή τους έχοντας όμως γνώση, αλλά ταυτόχρονα βοηθά μέσα από την επιμόρφωση των ενηλίκων και τη δια βίου μάθηση.Σε αυτήν την προσπάθεια που κάνει η χώρα μας μπορεί η παιδεία και η περιβαλλοντική εκπαίδευση να βάλουν ένα λιθαράκι στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.