Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

« ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ/ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΕΤΟΥ»

                                                ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ :ΔΗΜΟΤ.ΣΧΟΛ.ΠΑΛΑΙΡΟΥ
ΠΑΛΑΙΡΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 30012
ΤΗΛ.-ΦΑΞ : 2643041216
ΠΛΗΡ.: ΒΕΛΛΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
Κιν.:6947903762
 ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 972
ΠΑΛΑΙΡΟΣ 22-11-10

     Τη στιγμή που ο Υπουργός  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Ρέππας ανακοινώνει την εκταμίευση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τα προβλήματα σχολικής στέγης των Νομών Ηλείας και Αχαΐας , τη στιγμή που η Υπουργός Παιδείας αναφέρει το Νομό Αιτωλοακαρνανίας ως έναν από τους τρεις Νομούς με τα μεγαλύτερα κτιριακά  προβλήματα,την ίδια στιγμή οι μαθητές της περιοχής μας μαθαίνουν βιωματικά και συμμετοχικά τι σημαίνουν τα επίθετα ευήλιο, ευάερο ,ακατάλληλο, άσχημο, προβληματικό.
      Για μια ακόμη φορά αναφερόμαστε σε κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σχολείο της
 περιοχής του 7ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Αετού τα οποία είναι πλέον ακατάλληλα προς χρήση.
    Αναφέρουμε μερικά μόνο από τα προβλήματα ,όπως αυτά έχουν καταγραφεί στο υπ.αριθμ 240/ 11-11-2010 έγγραφο του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου ,αλλά και σε επιστολή των μαθητών προς το Δήμαρχο του Δήμου Μεδεώνος:

«...Ας αριθμήσουμε μερικά από τα αναρίθμητα προβλήματα λοιπόν:

1.     Αλεξικέραυνο, κάθε δημόσιο κτίριο πρέπει να έχει αλεξικέραυνο, πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για ένα Δημ.Σχολ. Νηπιαγωγείο.
2.     Στις αρχές του διδακτικού έτους αναγκαστήκαμε να κάνουμε μυοκτονία , διότι ποντίκια έκαναν την εμφάνισή τους. Σύμφωνα με έγγραφα του σχολείου και τα προηγούμενα χρόνια γινόταν σειρά μυοκτονιών για τον ίδιο λόγο.
3.     Τα παράθυρα (16 παράθυρα) παίρνουν νερό με τις δυνατές βροχές και φυσικά ούτε λόγος γίνεται για τον κρύο αέρα που εισέρχεται (με κλειστά παράθυρα!!!) μέσα στο χώρο.
4.     Οι πόρτες , η κεντρική του Δημ.Σχολείου και η διπλανή του Νηπιαγωγείου, δεν παρέχουν ασφάλεια στον χώρο, μια και είναι γεμάτες ρωγμές, κενά, και οι κλειδαριές είναι υποτυπώδεις.
5.     Ο Φωτισμός είναι ανεπαρκής στις αίθουσες, στους διαδρόμους, ακόμη και στις τουαλέτες(….) που ολοκληρώθηκαν πριν ένα μήνα..
6.     Ο Φωτισμός στο προαύλιο είναι απλά ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.
7.     Οι εσωτερικές πόρτες του κτιρίου είναι σπασμένες, με χαλασμένα πόμολα και κλειδαριές.
8.     Τα ξύλινα πατώματα δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια στα παιδιά
9.     Τα ταβάνια είναι σάπια, κρέμονται και φυσικά όταν βρέχει ΣΤΑΖΟΥΝ ΝΕΡΟ!!
10. Ας μη μιλήσουμε για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σχολείου, που κρέμονται καλώδια παντού…
11. Οι υδρορροές πιθανών κρίθηκαν είδος πολυτελείας μια και δεν υπάρχουν πουθενά σε ολόκληρο κτίριο.
12. Η αυλή είναι ένα άλλο πονεμένο κομμάτι για τα παιδιά του σχολείου. Χαμηλά κάγκελα που προσφέρουν απλόχερα τον κίνδυνο σε νήπια και παιδιά Δημ.Σχολείου να χτυπήσουν πολύ άσχημα. Τα οποία παρεπιπτόντως αναγκάστηκαν τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους να τα βάψουν μόνα τους, μια και τόσα χρόνια αυτός που τα έβαλε, αν και σαφώς πληρώθηκε, δε θεώρησε απαραίτητο να τα βάψει!....»

      Είναι προφανές ότι υπό τις δυσμενείς αυτές συνθήκες ,ούτε οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν απρόσκοπτα στη εκπαιδευτική διαδικασία ,ούτε οι εκπ/κοι έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν επαρκώς τα καθήκοντά τους ,ενώ ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των μαθητών.
Λύση εδώ και τώρα. Ανούσιες υποσχέσεις δεν επαρκούν πια.
Άμεση έναρξη των εργασιών επισκευής
ΤΟ Δ.Σ. 

Σημ. Σ’ αυτό το έγγραφο δεν περιλαμβάνουμε πίνακα αποδεκτών γιατί συνήθως οι αιρετοί του Νομού περιορίζονται στην ανάγνωσή του και δεν προχωρούν στο κυρίως κείμενο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.