Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κεραυνοβόλος Πόλεμος, του Θανάση Τσιριγώτη

Σύμφωνα με τα εγχειρίδια πολέμου, ο κεραυνοβόλος πόλεμος (Μπλητζγκρήγκ – blitzkrieg στα γερμανικά) στοχεύει στον αιφνιδιασμό, στο ξάφνιασμα του αντιπάλου, στην ισοπέδωση και εκμηδένισή του.

Είναι το αντίθετο των παλαιών πολέμων, από την αρχαιότητα ως το μεσαίωνα, με πολιορκίες και μακρόχρονες πολεμικές περιπέτειες. Το δόγμα του αστραπιαίου πολέμου εφαρμόζει η δωσίλογη κυβέρνηση Παπανδρέου, του πιο δουλοπρεπούς, μισητού, λακέ πρωθυπουργού των τελευταίων 60 χρόνων. Μέσα σε μία νύχτα, η συμμορία των καθαρμάτων που διοικεί τον τόπο ψηφίζει τρεις νόμους, σε ένα μήνα τσακίζει τις εργασιακές συλλογικές συμβάσεις· «το κακό κάντο μονομιάς, το καλό σε δόσεις», νάσου πάλι ο Μακιαβέλι μπροστά μας. Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία ζουν ένα τεκτονικό σεισμό σαν να πλάκωσαν οι τιτάνες και οι εκατόγχειρες αντάμα∙ δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει, τι θα φυτρώσει, από πού θα τη φάμε.

Αστραπιαίος Πόλεμος! Αυτόν τον τρόπο συμβούλεψαν τον Εφιάλτη της σύγχρονης πολιτικής οι μέντορές του∙ μπροστά του, ο Μητσοτάκης φαντάζει Αρσακειάδα, ο Μάνος σχολιαρόπαιδο, η Ντόρα παιδί νηπιαγωγείου.
Αστραπιαίος Πόλεμος! Όπως ακριβώς έπραξε ο Χίτλερ απέναντι σε Αυστρία, Πολωνία, Ολλανδία μέχρι να συντριβεί στο Στάλινγκραντ και να πάρει την ιστορική κατιούσα.

Απέναντι στους νεοφασίστες της κυβέρνησης και τα αφεντικά τους στην ΕΕ και το ΔΝΤ, τραπεζίτες, τοκογλύφους, λωποδύτες και εφοπλιστές, ο κόσμος της εργασίας ζει το δράμα του. Με τους συμβιβασμένους της ΓΣΕΕ, την κλάψα του Συνασπισμού και τις χωριστές πλατείες του ΚΚΕ!

Ως πότε; Πόσο θα αντέξει του Έλληνα ο τράχηλος;
Ως πότε η ψωροκώσταινα θα δίνει στο Ναύπλιο τον οβολόν της;
Ως πότε οι διανοούμενοι, άτιμη φάρα, θα καταπίνουν τη γλώσσα τους και θα σιτίζονται στα κρατικά πρυτανεία;
Ως τη στιγμή που ο κόσμος, με τη σημαία της οργάνωσης αντίστασης πάλης θα βγει στους δρόμους για να φύγουν τα καθάρματα και τα φαντάσματα, να ξεβρομίσει ο τόπος.
Ως τη στιγμή που θα εκπληρωθεί ο στίχος του ποιητή «νάρθει ανάποδα ο ντουνιάς»!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ALFAVITA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.