Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αμοιβές εκπαιδευτικών για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

  Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
email: olme@otenet.gr                    Αθήνα, 22/12/10
                                                         Α.Π.:1818
                                            ΠΡΟΣ:
                                            την Υπουργό Παιδείας
                                            κ. Α. Διαμαντοπούλου
Κυρία Υπουργέ,

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση που ακολουθήθηκε στο ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων για τους συναδέλφους που απασχολήθηκαν στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.
            Θεωρούμε εντελώς ανήθικη την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τις αμοιβές των συναδέλφων εκ των υστέρων. Είναι η 2η φορά που το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί αυτήν την τακτική σε βάρος των συναδέλφων, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε πλέον ότι η τακτική αυτή ακολουθείται συνειδητά και κατ’ εξακολούθησιν.
Όσο δε αφορά τις μειώσεις επισημαίνουμε τις εξωφρενικά χαμηλές αμοιβές, οι οποίες περικόπηκαν κατά 70% μέσον όρο, με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτό των Επιτηρητών, οι οποίοι για 4ωρη απασχόληση το Σάββατο αμοίβονται με το «υπερβολικό» ποσόν των 11,28 €
            Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με πράξεις και όχι με λόγια δείχνει πόσο πολύ υπολογίζει το έργο του εκπαιδευτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.