Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου για την προβολή και ενθάρρυνση της Αριστείας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Στο πλαίσιο ανάδειξης και προβολής των επιτευγμάτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, απέστειλε επιστολή στους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων  και στους Προέδρους των ΤΕΙ ώστε να αναδειχθούν «οι ήρωες της νέας εποχής».
Με την επιστολή η Υπουργός ζητά τη συμβολή των Ιδρυμάτων ώστε να «χαρτογραφηθούν» οι βέλτιστες πρακτικές -από καθηγητές και φοιτητές-  ανά Ίδρυμα και να δημιουργηθεί ένα Δίκτυο Αριστείας το οποίο θα είναι προσβάσιμο από όλους.
Με τη δημιουργία του Δικτύου ενισχύεται η εξωστρέφεια των Ιδρυμάτων και η συνεργασία μεταξύ των ερευνητικών ομάδων, αξιοποιούνται οι καινοτόμες ιδέες και αναδεικνύονται διακεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ενώ παράλληλα προβάλλονται θετικά πρότυπα για τους νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.