Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

 Κέρκυρα, 25/2/2011
Προς
Το Υπουργείο Παιδείας
Την περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Την Καλλιτεχνική Επιτροπή
Την Περιφερειακή Δ/νση  Α/θμιας,Β/θμιας Ι.Ν
Το Σύμβουλο ΠΕ16 της Π.Ι.Ν
Τη Δ/νση Β/θμιας Κέρκυρας
Την ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Την ΟΛΜΕ
 Από τα τέλη Ιανουαρίου 2011 γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές της Κέρκυρας βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Οι μεταφορές των μαθητών δεν πραγματοποιούνται, με αποτέλεσμα τα περισσότερα σχολεία της υπαίθρου να μην λειτουργούν, αφού οι μαθητές αδυνατούν να προσέλθουν σε αυτά.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας διαμαρτύρονται έντονα για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, που δημιουργεί σχολεία και μαθητές πολλαπλών ταχυτήτων.
Για το Μουσικό Σχολείο, ειδικότερα, η παύση μεταφορών ισοδυναμεί με τη μη λειτουργία του σχολείου, καθώς οι μαθητές του προέρχονται από όλες τις περιοχές του νησιού της Κέρκυρας(υπενθυμίζουμε ότι «με τη Γ2/3731/20/9/1988 αποφασίζεται η δωρεάν  μεταφορά των μαθητών των μουσικών σχολείων κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού ή απευθείας χωρίς  μειοδοτικό διαγωνισμό λόγω του κατεπειγόντως στη μίσθωση παντός καταλλήλου ιδιωτικού ή δημοσίου μεταφορικού μέσου» ). Τρεις βδομάδες τώρα το σχολείο  μας ή δε λειτουργεί καθόλου ή λειτουργεί πλημμελώς. Πολλοί  από τους μαθητές μας αδυνατούν να πληρώσουν  το αντίτιμο του εισιτηρίου,  το οποίο κυμαίνεται από 2,80 ευρώ το ελάχιστο και φτάνει μέχρι και τα 10 ευρώ για μαθητές μας που έρχονται από το βορειότερο και το νοτιότερο τμήμα  του νησιού. 
Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα, αφού δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Άρα οι μαθητές  του Μουσικού Σχολείου  Κέρκυρας και των άλλων σχολείων του νησιού  δεν μετέχουν ίσης
 παιδείας με τους υπόλοιπους μαθητές του νησιού και της χώρας, καθώς και με τους μαθητές των υπόλοιπων Μουσικών Σχολεί ων ,τα οποία δεν αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα
Τις τελευταίες μέρες μαθητές του σχολείου μας ζητούν μετεγγραφή σε σχολεία της πόλης λόγω της μη ύπαρξης μεταφορών. Το σχολείο καθημερινά αποδυναμώνεται και θεωρούμε ότι κινδυνεύει η ύπαρξή του.
Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του Μουσικού Σχολείου και του δημόσιου σχολείου γενικότερα. Αρνούμαστε το όποιο κόστος μεταφοράς των μαθητών να περάσει στις πλάτες των γονιών και των μαθητών. Καταδικάζουμε απερίφραστα την όλη κατάσταση και ζητούμε από τους όποιους υπεύθυνους να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Δεν θα μεταβιβάσουν στις πλάτες μας τις ευθύνες τις δικές τους. Αρνούμαστε την περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση του δημόσιου σχολείου.
Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στην κοινή συνέλευση  εκπαιδευτικών και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας.                
ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
 Σύλλογος Εκπ/κών Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας
Γενική Συνέλευση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.