Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση της σύσκεψης των εκπαιδευτικών και γονέων για τιςσυγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων της περιοχής Αιγάλεω, Περιστερίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοβουλία  της Β΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/4/2011, στα γραφεία του συλλόγου, ανοιχτή σύσκεψη εκπαιδευτικών,γονέων και τοπικών φορέων. Στη σύσκεψη, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την Α΄, Β΄, Γ΄, ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής και τους Συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιγάλεω, Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου»,  από τις Ενώσεις Γονέων  Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, από το Συντονιστικό Φορέων Περιστερίου και από την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αιγάλεω-Χαϊδαρίου.
Στη σύσκεψη, αφού συζητήσαμε αναλυτικά το ζήτημα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων-υποβαθμίσεων σχολικών μονάδων, το «νέο σχολείο», το σχολείο της αγοράς και των χορηγών  που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, δηλώνουμε ότι :

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις-υποβαθμίσεις σχολείων. Τέτοια μέτρα οδηγούν βήμα-βήμα στο «Καλλικρατικό» σχολείο της αγοράς. Επιδιώκουν να στοιβάξουν τα παιδιά στα πολυδύναμα σχολεία, που θα παράγουν μαζικά ευέλικτους καταρτίσιμους εργαζόμενους, σχολεία που θα μπορούν να προσελκύουν χορηγούς ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετάνε με το δικαίωμα να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα.

Απέναντι στο φθηνό σχολείο του μνημονίου και της αγοράς, υπερασπιζόμαστε  το Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο που θα εξασφαλίζει σύγχρονη ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Δίχρονη υποχρεωτική δημόσια δωρεάν προσχολική αγωγή. Διεκδικούμε άμεση χρηματοδότηση όλων των σχολείων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους. Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών.

Σε αυτά τα πλαίσια δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον κοινό μας αγώνα με ποικίλες μορφές δράσης.
 Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να υπερασπιστούμε το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση !

Αιγάλεω 7 Απριλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.