Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Αντιδράσεις από αδιόριστους εκπαιδευτικούς

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που έχει μειώσει δραματικά τον αριθμό των διορισμών για τη φετινή σχολική χρονιά. Η πολιτική του υπουργείου Παιδείας εγκλωβίζει, για άλλη μια χρονιά, μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών που θα είναι αναγκασμένοι να ζουν στην αβεβαιότητα, να περιφέρονται ως ελαστικά εργαζόμενοι από σχολείο σε σχολείο, να βγαίνουν έξω από τον οικογενειακό προγραμματισμό τους.
Θύματα αυτής της πολιτικής και η «Επιτροπή 30μηνιτών Γυμναστών» που καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, την «εξαπάτηση 280 εναπομείναντων γυμναστών και των οικογενειών τους (...) Ο εξευτελισμός και η διαπόμπευση της προσωπικότητας του "30μηνίτη" εκπαιδευτικού, ο οποίος πρόσφερε τις υπηρεσίες του μέχρι και δέκα χρόνια στο δημόσιο σχολείο, δείχνει να αποτελεί πλέον συνήθη πρακτική του υπουργείου Παιδείας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.