Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙΣ – ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΕΛ.ΣΤΑΤ)

Από τις 3 Οκτώβρη απογραφείς και τομεάρχες, όντας 6 μήνες απλήρωτοι, ξεκινήσαμε κινητοποιήσεις με σκοπό να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας.
Μετά από μια σειρά συνελεύσεων και παραστάσεων διαμαρτυρίας στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΛ.ΣΤΑΤ., Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης) από τις οποίες δεν λάβαμε καμία συγκεκριμένη δέσμευση, προχωρήσαμε την Τρίτη 1/11 στην κατάληψη του κτιρίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., σε συντονισμό με ανάλογες δράσεις που έγιναν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Πειραιάς, Πάτρα).
Τα αιτήματα της κατάληψης ήταν :   .......

    
 Άμεση καταβολή των  δεδουλευμένων μας βάσει των αρχικών τιμών
και του Κ1
·         Η παραγραφή των κρατήσεων
Υπό την πίεση της κατάληψης το βράδυ της ίδιας μέρας η διοίκηση 
της ΕΛ.ΣΤΑΤ. έσπευσε με ένα πρόχειρο έγγραφό της να μας βάλει σε διαδικασία συμβιβασμού για να σταματήσουμε την κατάληψη.
Η πρόταση αυτή απορρίφτηκε ως απαράδεκτη από τη συνέλευση της κατάληψης διότι:
·         ΔΕΝ αναφερόταν καταληκτική ημερομηνία διεκπεραίωσης των πληρωμών (αναφερόταν μόνο ημερομηνία έναρξης)
·         ΔΕΝ αναφερόταν στο σύνολο των απογραφέων – τομεαρχών πανελλαδικά αλλά μόνο στο νομό Θεσ/νίκης
·         ΔΕΝ αναφερόταν ρητά και ξεκάθαρα η εφάπαξ καταβολή του συνόλου του ποσού σύμφωνα με τις αρχικά συμφωνημένες τιμές (Κ1)
·         Το έγγραφο αν και υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δεν έφερε αρ. πρωτοκόλλου ούτε σφραγίδα.
Με αυτά τα δεδομένα αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης. Η θέση μας αυτή αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο των ανώτατων στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και την συνεργασία τους με την αστυνομία.
Με ένα καταιγισμό απειλών όπως: «θα δώσουμε τα ονόματά σας στην αστυνομία», «θα εκκενώσουμε βίαια το κτίριο», κ.α. από τους Διαμαντή Μαρία, Τζήμο Χρήστο, Κωστούρο Νικήτα, Ξενάκη Αθανασία και από τον φερόμενο ως διευθυντή ασφαλείας (και πλήθους ασφαλιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα) προσπάθησαν να καταστείλουν τη δυναμική της κατάληψης.

Τη δεύτερη μέρα της κατάληψης (2/11) εστάλη από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. νέο έγγραφο, πρωτοκολλημένο, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από τον πρόεδρο Ανδρέα Γεωργίου το οποίο εγγυάται εγγράφως «την πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι τις 23/11 για τη Θεσ/νίκη και ως το τέλος του έτους για όλη την Ελλάδα, καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό σύμφωνα με τις τιμές που είχαν αρχικά συμφωνηθεί αλλά και με τις προβλεπόμενες από το νόμο κρατήσεις».

Παρά το γεγονός  ότι το έγγραφο αυτό κάλυπτε το μεγαλύτερο αλλά όχι και το σύνολο των αιτημάτων της κατάληψης, αποφασίστηκε η λήξη της το απόγευμα της ίδιας μέρας, με κριτήριο τις αντικειμενικές δυσκολίες (φύση εργασίας, έλλειψη συγκεκριμένου εργασιακού χώρου, αδυναμία ενημέρωσης των 7.500 απογραφέων -τομεαρχών Θεσ/νίκης). Όμως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της οργάνωσης και της δομής της κατάληψης (αυτοοργάνωση, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, οριζόντιες δομές, τοποθετήσεις από το σύνολο των μελών της συνέλευσης) σε συνδυασμό με τη στήριξη του αγώνα από αλληλέγγυους, απέδειξαν ότι οι μαχητικοί και ακηδεμόνευτοι αγώνες επιφέρουν αποτελέσματα και κατακτήσεις.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις δηλώνουμε ρητά και ξεκάθαρα πως ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων και του τελευταίου απογραφέα - τομεάρχη.


ΔΕΝ επαναπαυόμαστε,
ΔΕΝ τους εμπιστευόμαστε!
       


ΚΑΛΟΥΜΕ: ΣΑΒΒΑΤΟ 12/11 στις 17:00 σε ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 24/11 στις 19:30 σε νέα ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
email: pografeistomearxes@gmail.com
https://www.facebook.com/apografeistomearxes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.