Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ερώτηση 20 βουλευτών Ν.Δ.για τις συγχωνεύσεις των σχολείων

Επίκαιρη ερώτηση για τις συγχωνεύσεις των σχολείων κατέθεσαν χθες βουλευτές της Ν.Δ., ζητώντας απαντήσεις από την Αννα Διαμαντοπούλου για τα κριτήρια της σχετικής απόφασης που, όπως υποστηρίζουν, «φέρνει δεκαετίες πίσω τη χώρα» και προκαλεί σύγχυση και αμηχανία σε χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Οι 20 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης -μεταξύ των οποίων και οι διατελέσαντες υπουργοί Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης και Αρ. Σπηλιωτόπουλος- που υπογράφουν το σχετικό κείμενο υπογραμμίζουν πως η κυβέρνηση «χωρίς......
 ουσιαστικό διάλογο και χωρίς κανένα πρόσχημα πλήττει ανεπανόρθωτα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και την ποιότητα ζωής στην περιφέρεια και την ελληνική ύπαιθρο».
«Αποδεικνύεται ότι το δήθεν όραμα που είχε η κυβέρνηση για νέο ποιοτικό σχολείο, όχι μόνον δεν υφίσταται, αλλά υποβαθμίζεται και μετατρέπεται σε ένα "φτηνό" σχολείο» επισημαίνουν οι βουλευτές της Ν.Δ., συμπεραίνοντας πως «λιγοστεύοντας η κυβέρνηση τα σχολεία αυξάνει τα μαθησιακά ελλείμματα». Και ζητούν την απάντηση της υπουργού για τα επιστημονικά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά κριτήρια που στήριξαν την απόφαση για τις συγχωνεύσεις, αλλά και για το σχεδιασμό του υπουργείου ως προς τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, στις περιπτώσεις μεγάλων αποστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.