Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΚΗΡΥΞΗ 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ Εκπαιδευτώ​ν σε Δημόσια ΙΕΚ


ΚΗΡΥΞΗ 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Εκπαιδευτών σε Δημόσια ΙΕΚ

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθώς και οι αρμόδιοι φορείς του, η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), κωλυσιεργούν αδικαιολόγητα την καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. που παραμένουν απλήρωτοι από το 2008 μέχρι και σήμερα.
Παρά τις δεσμεύσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Φ. Γεννηματά για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, κανένας εκπαιδευτικός των Δ.ΙΕΚ δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα. Ως εκ τούτου κλιμακώνουμε τον αγώνα μας προχωρώντας σε εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία στις 10 Μαΐου με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας 11.30π.μ. και συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία στις 11 Μαΐου, προκειμένου να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Ÿ Να αρχίσει άμεσα η καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εκπαιδευτικούς, χωρίς την παράνομη παρακράτηση του 20%.
Ÿ Να καταβληθούν οι αποδοχές του τρέχοντος εξαμήνου στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς από το Ι.Δ.ΕΚ.Ε.
Ÿ Να αλλάξει το πελατειακό σύστημα προσλήψεων στα δημόσια ΙΕΚ και να γίνει συζήτηση πάνω στο πλαίσιο λειτουργίας που έχει θέσει το Σωματείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.