Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-1012                      
ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Νο 5
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ
αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Γ' Αθήνας

 Η περίπτωση του κ. Ι. Κουμέντου
Ενώ η καταρρέουσα -υπό το βάρος της λαϊκής οργής, των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών ιδιαίτερα της τελευταίας 48ωρης γενικής απεργίας και της μετατροπής των παρελάσεων σε εκδηλώσεις γενικευμένης κατακραυγής στη βάρβαρη πολιτική τους- κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να αντικαθίσταται με μια “οικουμενικού” χαρακτήρα, προκειμένου να διασωθούν τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, προκειμένου πιο εύκολα να ξεπουληθεί η χώρα και να μετατραπεί σε προτεκτοράτο της ΕΕ, οδηγώντας το λαό και τους εργαζόμενους στη χρεοκοπία και την εξαθλίωση, οι θλιβεροί υπηρέτες της σε Υπουργεία – Περιφέρειες - Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κλπ  συνεχίζουν, λες και δεν τρέχει τίποτε, το κατεδαφιστικό τους έργο.
'Ετσι, πληροφορηθήκαμε την Παρασκευή 4/11, ότι με γραπτή [;] εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Κουμέντου, η οποία εστάλη ως διαταγή στα σχολεία της Γ' Αθήνας από τον “πρόθυμο” Διευθυντή κ. Ζαφειρακίδη, υποχρεούνται όσα σχολεία είχαν πολυήμερες καταλήψεις να αλλάξουν το ωρολόγιο πρόγραμμά τους από τη Δευτέρα 7/11 και να πραγματοποιούν ΟΚΤΑΩΡΑ [αλλιώς θα δουλέψουν ΣΑΒΒΑΤΟ]!
Εκτός του ότι η εντολή αυτή είναι προδήλως συνδικαλιστικά απαράδεκτη [βάναυση καταπάτηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών], παιδαγωγικά απαράδεκτη [γιατί όσοι έχουν και την παραμικρή σχέση με το σχολείο .....
 γνωρίζουν ότι ακόμη και η 7η ώρα είναι άκρως προβληματική λόγω της μεγάλης κούρασης των μαθητών], είναι και παράνομη, αφού κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν καθηγητή να υπερβεί το διδακτικό του ωράριο [πχ. αντί για 21 ώρες την εβδομάδα να διδάξει 24] εκτός και αν του ανατεθούν υπερωρίες  από το Σύλλογο Διδασκόντων ή υποχρεωτικά από το ΠΥΣΔΕ [μέχρι 5 ώρες, αλλά και τότε πρέπει να του καταβληθούν υπερωρίες]. Επίσης, βάσει ποιας απόφασης παρατείνεται η λειτουργία του κανονικού προγράμματος των σχολείων μετά τις 2μμ [επίσημο ωράριο λειτουργίας 8πμ-2μμ].
Ως εκ τούτου, καλούμε
ñ τους Συλλόγους Διδασκόντων να επιστρέψουν σαν απαράδεκτη αυτήν την “εντολή” και με επίσημα πρακτικά τους να επικαλούνται τα νόμιμα δικαιώματά τους
ñ τους διευθυντές των σχολείων να μην πιέσουν με οποιονδήποτε τρόπο τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να υποταχθούν σε μια παράνομη και αντισυνδικαλιστική απόφαση της διοίκησης
ñ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να απευθυνθούν στις ΕΛΜΕ που ανήκουν προκειμένου να προστατευθούν τα εργασιακά τους δικαιώματα
ñ τη διοίκηση όλων των βαθμίδων να αποσύρει ΤΩΡΑ την κατάπτυστη απόφασή της και να υιοθετήσει  τη μόνη παιδαγωγικά σωστή πρόταση για την αναπλήρωση, την πρόταση της ΟΛΜΕ, για παράταση του σχολικού έτους.

Τέλος, καλό είναι να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά σε όλους όσοι με περισσό ζήλο εφαρμόζουν τη βάρβαρη πολιτική κατεδάφισης δικαιωμάτων και διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, σε όλους αυτούς, τους μεσαίους και κατώτερους υπηρέτες μιας εξουσίας που καταρρέει, μιας εξουσίας που υποδουλώνει το λαό και τη χώρα και τη μετατρέπει σε νέου τύπου προτεκτοράτο, πως όταν -κάτω από το τσουνάμι της λαϊκής οργής και του παλλαϊκού ξεσηκωμού- θα σαρώνονται τ' αφεντικά τους, οι θέσεις διαφυγής θα είναι περιορισμένες...  Και τότε να δούμε τι θα λένε και πού θα κρύβονται όλοι αυτοί που συναποτελούν το χαμηλό υπηρετικό συνάφι!
 Αθήνα, 5/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.