Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ (ΕΠΑΣ) ΤΟΥ ΥΠδΒΜΘ

28/10/2011
ΠΡΟΣ : κ. Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργό Παιδείας
            κ. Παρασκευή  Χριστοφιλοπούλου  Υφυπουργό Παιδείας
            κ. Γ. Γ. Γραμματέα
 Αξιότιμη κυρία Υπουργέ-Υφυπουργέ ,
Πέρασαν δύο μήνες σχεδόν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δυστυχώς υπάρχουν ακόμη ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολές (ΕΠΑΣ) ειδικότητας  αργυροχρυσοχοΐας ΤΕ01-25, οι οποίοι είναι αποκλειστικά αρμόδιοι για την διδασκαλία των βασικών εργαστηριακών μαθημάτων του τομέα αυτού.
Η καθυστέρηση αυτή έχει δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις στη μαθητική κοινότητα των σχολών της αργυροχρυσοχοΐας και συγκεκριμένα των Β΄ Αθηνών, Γ΄ Αθηνών, Δ΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιά Α΄ Λάρισας, Α΄ Πιερίας, μίας ειδικότητας  με πλούσιο έργο στην τέχνη και τον πολιτισμό αντίστοιχα.
Σας καλούμε να λάβετε υπόψη την παρούσα επιστολή και να προχωρήσετε άμεσα στη στελέχωση όλων των σχολών των ΕΠΑΣ αργυροχρυσοχοΐας με αναπληρωτές ΤΕ01-25 ,όπως σας έχουν έγκαιρα  κοινοποίηση οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   του ΥΠδΒΜΘ.
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΤΕ01-25 Αργυροχρυσοχοΐας   

6 σχόλια:

  1. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ ΑΘΗΝΑΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ,ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΦΟΙΤΩ, ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΤΑΞΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Β.

    ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ Β ΕΤΟΥΣ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σχολές Αργυροχρυσοχοΐας λειτουργούν και φέτος όπως και κάθε χρόνο με μόνιμος εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο διαθέτει όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των ΤΕ01-15 Έχουν γίνει σχετικά Υπομνήματα στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την ενδοϋπηρεσιακή εξέλιξη όλων των μονίμων συναδέλφων οι οποίοι είναι κάτοχοι Δεύτερου Πτυχίου
    Άλλωστε ο νόμος μας καλύπτει, βάση της υπ’ αριθμ. Γ2/3325/4-9-89 Εγκ. με τις οδηγίες 8. και 10 και μεταγενέστερα με την υπ΄αριθμ. 119052/Γ2/17-09-2008 Εγκ. με τις οδηγίες 5 και 7 που ορίζουν ότι «είναι σκόπιμο να μην προσλαμβάνεται αναπληρωτής ή ωρομίσθιος εκπαιδευτικός , όταν υπάρχουν στο σχολείο ή σε σχολεία του ίδιου ΠΥΣΔΕ μόνιμοι εκπαιδευτικοί που μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές διδακτικές ανάγκες σε μαθήματα α΄ και β΄ ανάθεσης, εφόσον η γεωγραφικές συνθήκες το επιτρέπουν» και «όταν στην αρμοδιότητα του ΠΥΣΔΕ υπηρετούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί που έχουν επιπλέον του τυπικού προσόντος διορισμού και άλλο πτυχίο διορισμού ή μετάταξης και δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, μπορούν να διδάξουν, εφόσον το επιθυμούν, για συμπλήρωση ωραρίου, μαθήματα της ειδικότητας του β΄ πτυχίου, σε α΄ και β΄ ανάθεση με την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί η κατανομή των μαθημάτων α΄ ανάθεσης στους άλλους συνυπηρετούντες εκπαιδευτικούς».
    Σχετικά με αυτό να επισημάνω ότι όλοι οι μαθητές που διαθέτουν σήμερα πτυχίο Β κύκλου μπορούν να διεκδικήσουν θέση αναπληρωτή ΤΕ01-25, ενώ τα πτυχία τους είναι υπογραμμένα από μόνιμους εκπαιδευτικούς ΔΕ01-15.
    Αν λοιπόν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ΔΕ01-15 δεν έχουν δικαίωμα διδασκαλίας, πως έχουν δικαίωμα υπογραφής πτυχίων σαν αυτών, που κατέχουν σήμερα όλοι οι υποψήφιοι αναπληρωτές ΤΕ01-25;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    Η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε στο Δημοσίευμα δεν αφορά κανένα από τα σχολεία στα οποία αναφέρονται οι υποψήφιοι αναπληρωτές ΤΕ01-15
    Σε αυτή την φωτογραφία εμφανίζεται μια εργαστηριακή τάξη στην ΕΠΑΣ Στεμνίτσας η οποία ανήκει στην Διεύθυνση Δ’ Αρκαδίας (δεν αναφέρεται στην επιστολή), γύρω στο 2000 , (καμιά σχέση με αυτό που περιγράφουν οι υποψήφιοι αναπληρωτές ΤΕ01-25) και η εκπαιδευτικός στο βάθος είναι μόνιμη εκπαιδευτικός ΔΕ01-15 με όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των ΤΕ01-25.
    Έχουν γίνει σχετικά Υπομνήματα στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την ενδοϋπηρεσιακή εξέλιξη των μονίμων εκπαιδευτικών, κατόχων Δεύτερου πτυχίου
    Άλλωστε ο νόμος μας καλύπτει βάση της υπ’αριθμ. Γ2/3325/4-9-89 Εγκ. οι οδηγίες 8. και 10 και μεταγενέστερα τονίζεται με την υπ΄αριθμ. 119052/Γ2/17-09-2008 Εγκ. οι οδηγίες 5 και 7 ορίζουν ότι «είναι σκόπιμο να μην προσλαμβάνεται αναπληρωτής ή ωρομίσθιος εκπαιδευτικός , όταν υπάρχουν στο σχολείο ή σε σχολεία του ίδιου ΠΥΣΔΕ μόνιμοι εκπαιδευτικοί που μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές διδακτικές ανάγκες σε μαθήματα α΄ και β΄ ανάθεσης, εφόσον η γεωγραφικές συνθήκες το επιτρέπουν» και «όταν στην αρμοδιότητα του ΠΥΣΔΕ υπηρετούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί που έχουν επιπλέον του τυπικού προσόντος διορισμού και άλλο πτυχίο διορισμού ή μετάταξης και δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, μπορούν να διδάξουν, εφόσον το επιθυμούν, για συμπλήρωση ωραρίου, μαθήματα της ειδικότητας του β΄ πτυχίου, σε α΄ και β΄ ανάθεση με την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί η κατανομή των μαθημάτων α΄ ανάθεσης στους άλλους συνυπηρετούντες εκπαιδευτικούς»
    Σχετικά με αυτό να επισημάνω ότι όλοι οι μαθητές που φαίνονται στην φωτογραφία μπορούν να διεκδικήσουν θέση αναπληρωτή ΤΕ01-25 ενώ τα πτυχία τους είναι υπογραμμένα από μόνιμους εκπαιδευτικούς ΔΕ01-15.
    Αν λοιπόν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ΔΕ01-15 δεν έχουν δικαίωμα διδασκαλίας πως έχουν δικαίωμα υπογραφής πτυχίων σαν αυτών, που κατέχουν σήμερα όλοι οι υποψηφίοι αναπληρωτές ΤΕ01-25;
    Κατά την γνώμη μου κακώς δημοσιεύτηκε αυτή η φωτογραφία παρακαλώ να διορθωθεί ή τουλάχιστον να επισημανθεί ότι πρόκειται για φωτογραφία αρχείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=51785
    αφού απέρριψαν τις αιτήσεις που έχουμε κάνει για αναγνώριση του δεύτερου πτυχίου που κατέχουμε έστειλαν την αναπληρώτρια την ίδια ημέρα απέρριψαν τις αιτήσεις μας την ίδια μέρα υπέγραψαν νέες προσλήψεις τυχαίο? δεν νομίζω .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλάκα μας κάνετε ;;;

    Εγώ σα μαθήτρια της σχολής της Α' τάξης σας διαβεβαιώνω πως καθηγητές έχουμε κανονικά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δεν υπάρχουν μαθήματα του προγράμματος που δεν γίνονται!

    Οι σχολές Αργυροχρυσοχοΐας λειτουργούν και φέτος όπως και κάθε χρόνο με μόνιμος εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο διαθέτει όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των ΤΕ01-15.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί συνάδελφοι, αργυροχρυσοχοίοι (μαθητές κ΄εκπαιδευτικοί)οι νόμοι υπάρχουν για την διασφάλιση και των δύο .Για δε τους εκπαιδευτικούς ο 3848/2011,1566/1985,και όλες οι υπουργικές αποφάσεις-αναθέσεις μαθημάτων του ΥΔΒΜΘ. Βεβαίως οι ΔΕ0115 δεν μπορούν να υπογράφουν πτυχία.Εξυπακούεται ότι εάν κάποιος τα προσβάλει τότε πολύ πιθανόν να βρεθούν πολύ σε δύσκολη θέση.
    (Δ/ΤΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ,Δ/ΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,ΕΚΠ/ΤΙΚΟΙ).Κακώς που δεν δόθηκε η δεύτερη ειδικότητα ,που είναι για συνμπήρωση ωραρίου εώς επτά (7)ώρες.Διορισμοί το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ έχει να κάνει από το 2002-2003,μόνο ΔΕ0115 ,το 2008 νομίζω πάλι ΔΕ0115,και πέντε(5) μετατάξεις από ΔΕ0115 σε ΤΕ0125.Σε αυτό αναφέρεται ο ανώνυμος φίλος για την εκπαιδευτικό της Τρίπολης.Θα πρέπει να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί διότι αυτά τα θέματα είναι σαν την καυτή πατάτα και σε όποιον του τύχει.Αναφορικά σας λέω ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις και για πλαστά πτυχία με υπογραφές εκπαιδευτικών-αναρμόδιων ,αλλά και εκπαιδευτικών εναντίων εκπαιδευτικών. Δικαίωμα για εργασία έχουν όλοι,αλλά να διασφαλίζονται τα απαραίτητα τυπικά προσόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.