Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Για τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ (21/9/2010)

ΑΘΗΝΑ
Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν πάρθηκε καμία απόφαση για τη σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων του κλάδου ή κινητοποιήσεις. Το ενδεχόμενο εισήγησης παραπέμφθηκε στη νέα συνεδρίαση της Πέμπτης 30 Σεπτέμβρη. Εμείς κάναμε προσπάθεια να ξανανοίξει η συζήτηση αξιοποιώντας (κι όχι αναγκαστικά υιοθετώντας) την πρόταση της ΔΟΕ, αλλά δεν υπήρξε καμία διάθεση ούτε για κουβέντα ούτε για ουσιαστική συνεννόηση με τη ΔΟΕ (ούτε απ’ τη ΔΟΕ υπάρχει…)
Κατά τ’ άλλα η ΟΛΜΕ ζητάει απ’ το Υπουργείο να διευκρινίσει την απόφαση για το ωράριο των συναδέλφων που διατίθενται στην πρωτοβάθμια. Το ότι το ωράριο δεν είναι για όλους 21 ώρες αλλά μειώνεται ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, είναι θέση αδιαπραγμάτευτη της ΟΛΜΕ (στηρίζεται στο άρθρο 14, παρ. 14 του ν. 1566/85).
Η ΟΛΜΕ αποφάσισε χθες, ότι σε περίπτωση που στις επόμενες μέρες το Υπουργείο δε ρυθμίσει γραπτώς το ζήτημα (γιατί προφορικά συμφωνεί με την άποψη της ΟΛΜΕ), κηρύσσουμε στάσεις εργασίας σε κάθε περίπτωση, που οι συνάδελφοι θα «υποχρεωθούν» να εργαστούν πέραν του κανονικού τους ωραρίου.
Ακόμα το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε την κήρυξη στάσεων εργασίας για να καλυφθούν οι συνάδελφοι, που θα τους ανατεθούν υπερωρίες χωρίς τη θέλησή τους στη Β/θμια Εκπ/ση. Είμαστε κατά της καταχρηστικής και καταναγκαστικής εργασίας.
Ακόμα μετά από πρόταση του ΚΕΜΕΤΕ αποφασίστηκε η διεξαγωγή του εκπαιδευτικού συνεδρίου γύρω στο Φλεβάρη με θέμα «Συνθήκες εργασίας του εκπαιδευτικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.