Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αναστολή λειτουργίας Παιδαγωγικού Τμήματος Φλώρινας...

Από τον Σύλλογο Φοιτητών Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας
 
Εμείς, οι φοιτητές του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας αντιδρούμε στη μη αποστολή αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο τμήμα μας, οι οποίοι με το ρόλο του «μέντορα» αποτελούν στυλοβάτη της Πρακτικής Άσκησης. Η παρουσία αποσπασμένων εκπαιδευτικών είναι καθοριστική για τη λειτουργία της πρακτικής, η οποία αποτελεί σημαντικό κομμάτι στο Πρόγραμμα Σπουδών του τμήματός μας δημιουργώντας καταρτισμένους δασκάλους έμπειρους σε...
 συνθήκες τάξης.
Φέτος όμως η αποστολή νέων αποσπασμένων έχει καθυστερήσει δραματικά καθιστώντας επισφαλή την ομαλή διεξαγωγή της πρακτικής και κατ’ επέκταση την ποιότητα των σπουδών μας. Εμείς οι φοιτητές δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε υποβάθμιση του Προγράμματος Σπουδών μας και υποτίμηση της αξίας του πτυχίου μας.
Το ζήτημα αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σωρεία προβλημάτων που πλήττουν τους φοιτητές αλλά και την κοινωνία γενικότερα, όπως η έλλειψη κτιριακής υποδομής, τόσο σε εστίες όσο και σε αίθουσες, η σίτιση και η αστική μετακίνηση, την ώρα που πληθαίνουν οι φήμες για ανατιμήσεις στην τιμή του πετρελαίου αλλά και διακοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ.
Με βάση τα παραπάνω ο Σύλλογος Φοιτητών καλεί τους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά στην αναστολή της λειτουργίας της σχολής από 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου
Ο Πρόεδρος Καλπάκης Στέργιος

http://press-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.