Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μουσικά σχολεία χωρίς καθηγητές ειδικοτήτων - οργάνων

Και ενώ η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες, τα Μουσικά σχολεία ''λειτουργούν'' χωρίς προσωπικό και οι υποψήφιοι αναπληρωτές περιμένουν πότε και άν θα θελήσει το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει τους διορισμούς. Έχω πάρει άπειρα τηλέφωνα στο Υπουργείο και η μόνη απάντηση που μου δίνουν είναι ότι δε γνωρίζουν πότε θα γίνουν οι προσλήψεις διότι περιμένουν να τους αποσταλλούν τα κενά από τα σχολεία.
Και ρωτώ! με όση υπομονή μου έχει απομείνει : τόσο πια δε μπορούν να τα στείλουν αυτά τα κενά ένα μήνα τώρα???
Έχω δύο ειδικότητες, βιολόγου και μουσικού, μεταπτυχιακό δίπλωμα, δύο ξένες γλώσσες, πτυχίο υπολογιστών και το μόνο που θέλω είναι να δουλέψω... όπως φαντάζομαι και πολλοί άλλοι.
Είμαι 26 χρονών και η λέξη που θυμάμαι να μου λένε από μικρή είναι ''διάβασε'', να περάσεις στο πανεπιστήμιο να μορφωθείς να γίνεις κάτι. Και διάβασα και μπήκα στο Πανεπιστήμιο τρίτη στη σειρά και τελείωσα τη βιολογία με άριστα και έκανα μεταπτυχιακό ενώ παράλληλα δούλευα σε μουσικό σχολείο ως μουσικός (γιατί είχα και πτυχίο κίθάρας)και τώρα τι????
Περιμένω αν θα με πάρουν πάλι αναπληρώτρια σε μουσικό και αυτό χωρίς να μπορώ να ελπίζω σε μονιμοποίηση, για τη βιολογία ούτε λόγος οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι ελάχιστες και οι περισσότερε! ς απευθύνονται σε άτομα με ''συγκεκριμένα'' προσόντα. Φαντάζομαι πως στη θέση τη δική μου είναι πολλοί άλλοι και μάλιστα με οικογένειες που δεν ξέρουν σε ποιά περιοχή θα προσληφθούν και αν θα χρειαστεί να αφήσουν τις οικογένειές τους πίσω.
Δυστυχώς, αυτή η χώρα κάνει ότι μπορεί για να διώξει τους ανθρώπους της!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Μάθαμε ότι του υπουργείο διόρισε καθηγήτρια μουσικής (όργανο κιθάρα) σε ένα μικρό Γ/σιο της Χίου για ωράριο 4ων ωρών!!! αντί του Μουσικού σχολείου Αγρινίου (Γ/σιο-Λύκειο) των 500 μαθητών που έχει πέντε (5) κενά σε αυτή την ειδικότητα και ήταν πρώτη προτίμηση της καθηγήτριας, η οποία  κατάγεται και διαμένει μόνιμα στη περιοχή αυτή με την οικογένειά της. Τώρα οι μαθητές θα περιμένουν πότε θα προσληφτούν ωρομίσθιοι για να αρχίσουν τα μαθήματα στά έγχορδα όργανα αφού δεν ξέρουν τι και πότε θα αποφασίσουν τά "όργανα" του κράτους να τους στείλουν καθηγητές.
Σημειωτέων δε ότι η εκπαιδευτικός που πήγε στη Χίο και εξασκείτε σε εργασίες γραμματείας είναι μωρομητέρα (δύο τέκνων) και ο σύζυγός της υπηρετεί ως μόνιμος καθηγητής στο μουσικό σχολείο Αγρινίου.
Δηλαδή κ. Διαμαντοπούλου αυτόν τον ορθολογισμό επαγγέλλεστε να στέλνεται τους καθηγητές ειδίκευσης εκεί που δεν χρειάζονται (για φθηνό λαϊκισμό) και στο Αγρίνιο να έχουν σιγήσει τα μουσικά όργανα;  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.