Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

EΛME-KI: Oχι στη νέα δίωξη του Nικόλα Γαλιατσάτου

«Στην τρομοκρατία και τις πειθαρχικές διώξεις της κυβέρνησης απαντάμε με μαζική μαχητική αλληλεγγύη», αναφέρει σε ομόφωνη απόφαση-κάλεσμα το Διοικτικό Συμβούλιο των Καθηγητών (ΕΛΜΕ-ΚΙ), σχετικά με τη νέα δίωξη του καθηγητή κ. Νικόλα Γαλιατσάτου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Σε νέα δίωξη προέβη, ως Γενικός Εισαγγελέας, ο εντολοδόχος των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣOΚ, διορισμένος Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζής. Η δίωξη στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα και αυτών ακόμη των πειθαρχικών συμβουλίων να αποφασίζουν διαφορετικά από την εισήγησή του. Αφορμή η αθωωτική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνέχεια άλλης επίσης αθωωτικής απόφασης του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, για τον Oργανωτικό Γραμματέα της ΕΛΜΕ-ΚΙ (και αναπληρωματικό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων) Νικόλα Γαλιατσάτο.

Το «έγκλημα» για το οποίο ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζητά επίμονα καταδίκη είναι ο ότι ο συνάδελφος Γαλιατσάτος υλοποίησε απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ να σταθεί ενάντια σε πειθαρχική
 δίωξη συναδέλφου. Ειδικότερα, στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης αντί της πρότασης της διοίκησης για απόλυση εκπαιδευτικού ζήτησε να γίνει αποδεκτή η αίτηση παραίτησης που η εκπαιδευτικός είχε υποβάλλει (ψήφισε «παρών» στη διαδικασία).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη. Υλοποιείται με τον πιο αισχρό τρόπο το δόγμα της ποινικής δικονομίας της νέας τάξης που έχει εξαγγείλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και υλοποιούν οι αστικές κυβερνήσεις. Oι συνδικαλιστές και αιρετοί δημόσιοι υπάλληλοι οφείλουν να είναι φερέφωνα των επιλογών και ενεργοί κρίκοι της διοικητικής μηχανής που υλοποιεί την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Όποιος δεν ευθυγραμμίζεται είναι ένοχος και τα αρμόδια Πειθαρχικά έχουν καθήκον την παραδειγματική τιμωρία τους!!! Γι αυτό και η συγκεκριμένη δίωξη έχει γενικότερη σημασία. Είναι βήμα στην πιο άμεση προσαρμογή των πειθαρχικών διώξεων στην πολιτική της ΕΕ ενάντια και στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Το γεγονός ότι γίνεται σε μια περίοδο που με την καθοδήγηση της τρόικας μεθοδεύονται μαζικές απολύσεις εργαζομένων στέλνει ένα πολλαπλό μήνυμα τρομοκρατίας και χειραγώγησης.

Αυτά είναι τα «σκάνδαλα» για τα οποία το αστικό κατεστημένο ζητά αποκεφαλισμούς. Για τα «σκάνδαλα» της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της ανεργίας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της φτώχειας, της παραβίασης των δικαιωμάτων στη μόρφωση -στην υγεία- στην παιδεία, κανένας Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δε ζητά καταδίκες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι όλοι (πολιτικά κόμματα, συνδικάτα κ.ο.κ.) πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλούμε τον κλάδο των εκπαιδευτικών σε επαγρύπνηση, η OΛΜΕ να πάρει τώρα θέση και οι ΕΛΜΕ της χώρας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Καλούμε το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ να τοποθετηθεί. Τα σωματεία, οι φορείς του λαού να δουν το ζήτημα σαν δικιά τους υπόθεση. Το νυν Νομαρχιακό Συμβούλιο αλλά και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων να καταδικάσουν την πρόκληση.

Η κυβέρνηση, με άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών, να σταματήσει να κρύβει την άθλια πολιτική της πίσω από τις μαριονέτες των δήθεν ανεξάρτητων αρχών. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, Δεν είναι ούτε ουδέτερο ούτε δικονομικό.

Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Αγώνας μέχρι τη οριστική και χωρίς όρους αθώωση του συνάδελφου Γαλιατσάτου. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά μας.

Αργοστόλι 22 Νοέμβρη 2010

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

O Πρόεδρος

Διονύσης Γεωργόπουλος

O Γραμματέας

Παύλος Βασιλάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.