Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το γεγονός ότι η ειδική αγωγή, σκόπιμα και συνειδητά, υποβαθμίζεται διαρκώς

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.gr  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ:
Η ΣΚΟΠΙΜΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΩΝ
Με ένα σχολείο εντελώς κλειστό (το ολοήμερο ειδικό δημοτικό στα Περατάτα) και ένα ΚΕΔΔΥ σε υπολειτουργία δίνει η κυβέρνηση δείγματα γραφής για το σύνθημα «πρώτα ο μαθητής» και στην ειδική αγωγή.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το γεγονός ότι η ειδική αγωγή, σκόπιμα και συνειδητά, υποβαθμίζεται διαρκώς. Ζούμε ήδη τη συρρίκνωση – κατάργηση ειδικών σχολικών μονάδων, τα
 πλήγματα στη μεταφορά μαθητών, την πλήρη αποδιάρθρωση τμημάτων ένταξης και παράλληλης στήριξης στο λεγόμενο «κανονικό» σχολείο, την παρεμπόδιση της άσκησης από τα ΚΕΔΔΥ όχι μόνο του υποστηρικτικού ρόλου τους αλλά και αυτής της ίδιας της διάγνωσης κ.λ.π.
Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης ρίχνει δεκάδες χιλιάδες μαθητές στον καιάδα, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες και τα παράθυρα για την ιδιωτική πρωτοβουλία, τους σπόνσορες – ευεργέτες και τις ΜΚΟ που θα κατασπαράξουν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στήνοντας φαγοπότι στο πτώμα της δημόσιας ειδικής αγωγής. Αυτή η πολιτική θέλει τους γονείς και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες δια βίου δεσμώτες των μηχανισμών της αστικής εξουσίας.
Ειδικότερα, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι στο ΚΕΔΔΥ της Κεφαλονιάς «απομακρύνθηκε» στη Λευκάδα - με ευθύνη της Περιφέρειας - ο λογοθεραπευτής που είχε τοποθετηθεί, ενώ μόλις πρόσφατα ήρθε μόλις μία εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας!!! Δηλαδή με το ζόρι μπορεί να λειτουργήσει η τριμελής επιτροπή για τα παιδιά της δευτεροβάθμιας. Οι υπόλοιποι σε ιδιώτες ή εκτός Νομού…
Για να υπάρχει πλήρης εικόνα απουσιάζουν μέχρι και σήμερα:
-                 Ένας λογοθεραπευτής
-                 Ένας παιδοψυχολόγος
-                 Δύο δάσκαλοι
-                 Ένας νηπιαγωγός
-                 Ένας ακόμη καθηγητής δευτεροβάθμιας
Προφανώς θεωρούμε απαράδεκτο το να μην λειτουργεί ΚΑΘΟΛΟΥ ακόμη και σήμερα το ολοήμερο δημοτικό σχολείο στα Περατάτα.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις το μέτωπο όλου του λαού, ώστε να μην υποκατασταθεί το ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με ανειδίκευτους, «εθελοντές», ΜΚΟ ή ότι άλλο, προκειμένου να δοθεί η εικόνα μιας ψεύτικης «εύρυθμης»λειτουργίας. Μόνο οι μαζικές προσλήψεις τέτοιου προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες και η λειτουργία όλων των απαραίτητων δομών, με αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα, με κεντρικό σχεδιασμό και κρατική ευθύνη δίνουν λύση στο πρόβλημα. Κάθε έμμεση ή άμεση πίεση σε βάρος των συμφερόντων των μαθητών θα μας βρει απέναντι…
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:-                 Να σταματήσει ο εμπαιγμός γονέων και μαθητών με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες.
-                 Εδώ και τώρα να στελεχωθεί πλήρως το ΚΕΔΔΥ.
-                 Να καλυφθεί πλήρως και δωρεάν η διάγνωση και η υποστήριξη.
-                 Να λειτουργήσει το ολοήμερο ειδικό δημοτικό στα Περατάτα, με προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού.
-                 Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα ένταξης.
-                 Κανένας εργαζόμενος στην ειδική αγωγή με καθεστώς ΕΣΠΑ. Οι συμβάσεις της ντροπής να αποσυρθούν εδώ και τώρα. Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων της εκπαίδευσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-                 Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή.
ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ!!!
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ…
 
Αργοστόλι 17 Δεκέμβρη 2010

         Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος                 Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης   Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.