Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Συμπαράσταση στο λαό της Κερατέας

Αντιστεκόμαστε στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης


Παλλήνη  12.12.2010
           Συμπαράσταση  στο λαό της Κερατέας
Οι καθηγητές της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής καταδικάζουν  τη βία  και την τρομοκρατία που άσκησε και ασκεί η κυβέρνηση στους κατοίκους της Κερατέας, επειδή υπερασπίζονται τον τόπο τους και αντιδρούν στο οικολογικό  και πολιτιστικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή Οβριοκάστρου (περιοχή προστατευόμενη με αρχαιότητες) με τη δημιουργία ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ (χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων ή υπολειμμάτων).
  • Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ, χθες Σάββατο 11/12 και σήμερα Κυριακή 12/12, για να εγκαταστήσει τους εργολάβους στο χώρο που θα γίνει ο ΧΥΤΑ Κερατέας, και προσπαθεί να καταστείλει τις αντιδράσεις  των κατοίκων με δακρυγόνα και συλλήψεις, γιατί θέλει να επιβάλει και να καταστείλει οποιαδήποτε αντίδραση στην πολιτική της.
  • Η δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και στην Κερατέα είναι μέγιστο οικολογικό έγκλημα, εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα  και γι’ αυτό η κυβέρνηση αρνείται την ανακύκλωση των σκουπιδιών που και φθηνότερη λύση είναι και πιο φιλική στο περιβάλλον, και επιμένει στην πολιτική της για χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, σε βάρος της υγείας των κατοίκων της Ανατ. Αττικής.
  • Οι καθηγητές συμπαραστέκονται στους κατοίκους της Κερατέας και θα αγωνιστούν στο πλευρό τους, για να αποτρέψουν το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας τους.
                       Για το Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Παπαθεοδώρου

 Ο Γραμματέας
Γιάννης Αντύπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.