Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

"Φουλ" οι μηχανές για τη μετάλλαξη των πανεπιστημίων

Ξανά το ίδιο γράμμα από άλλον αποστολέα. Η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου έστειλε χθες επιστολές στους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να ορίσουν εκπροσώπους τους στην Εθνική Διακομματική Επιτροπή.
Οι προηγούμενες επιστολές είχαν σταλεί από τον Α. Σπηλιωτόπουλο για ν' αλλάξει το εξεταστικό και τότε ο υποτιθέμενος διάλογος ήταν tabula rasa. Αυτή τη φορά, όμως, η διαβούλευση για τη μετάλλαξη των πανεπιστημίων θα γίνει πάνω σε κείμενα όπου διατυπώνονται για κάθε σχεδιασμό εναλλακτικά σενάρια. Ωστόσο, τα σενάρια αυτά δεν θα θίγουν τον πυρήνα των κυβερνητικών θέσεων που είναι η πλάγια ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.
Στην επιστολή τους προς τους προέδρους των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ και την Εκτελεστική
Γραμματεία Οικολόγων Πρασίνων, η Α. Διαμαντοπούλου μιλάει για έναν ευρύ, ενδελεχή και ουσιαστικό διάλογο πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις. Παρά τα όσα υποστηρίζει, ο διάλογος θα ολοκληρωθεί με διαδικασίες, εξπρές και το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο αρχές Ιανουαρίου. Κατά τα γνωστά από προηγούμενους και προηγούμενες υπουργούς, η Α. Διαμαντοπούλου υπόσχεται ότι στόχος είναι "να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ευρύτατης δυνατής αποδοχής, που θα ανοίξει νέους δρόμους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση". Και τώρα το καρμπόν: "Αναμένοντας τη θετική και έγκαιρη ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση, εκφράζω τη βεβαιότητα πως θα συνεισφέρετε με τις θέσεις του κόμματός σας στη συλλογική διαμόρφωση και την απρόσκοπτη υλοποίηση μίας ουσιαστικής και διαχρονικής αλλαγής", καταλήγει η Α. Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.