Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙ​ΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.gr  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ…
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τις δολοφονίες αγωνιστών και συνδικαλιστών στην Κολομβία. Το φιλοαμερικάνικο αντιδραστικό καθεστώς και οι παρακρατικές ομάδες συνεχίζουν το πογκρόμ ενάντια στα καλύτερα παιδιά του λαού της χώρας αυτής. Στις 5 Φλεβάρη δολοφονήθηκε ο συνάδελφος εκπαιδευτικός Κάρλος Αλμπέρτο Αγιάλα, ενώ κατευθυνόταν στο σπίτι του και είναι ο τρίτος δολοφονημένος συνδικαλιστής εκπαιδευτικός, μέλος της Ένωσης Δασκάλων Κολομβίας. Ο Κάρλος Αλμπέρτο Αγιάλα ήταν διευθυντής στο Αγροτικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Καουκάσια» και έπεσε θύμα 4 ενόπλων που τον εκτέλεσαν στην συνοικία Πουέρτο Ασις στην επαρχία Πουτουμάγιο. Η Συνομοσπονδία Εργατών Κολομβίας αναφέρει ότι μόνο μέσα στο 2010 είχαν δολοφονηθεί 25 εργαζόμενοι στην εκπαίδευση.
-              Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Κολομβίας για την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς ενάντια στους ταξικούς συνδικαλιστές.
-              Στηρίζουμε τον αγώνα για συνδικαλιστικές ελευθερίες και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
-              Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους, στους συναδέλφους και στους συναγωνιστές του Κάρλος Αμπέρτο Αγιάλα.
Αργοστόλι 19/02/2011

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
Βασιλάτος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.