Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Ο «μυστικός δείπνος» και το κλείσιμο των σχολικών μονάδων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ                                   Λαμία   18-3-2011
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                 Αρ. Πρωτ.  80
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                                     
Πλατεία Διάκου 1  ΤΚ 35100  ΛΑΜΙΑ               
Τηλ. - Fax 2231028807  
 Ιστοσελίδα: www.elmefth.gr                        
                                ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ,  ΜΜΕ
Πίσω από τις κουρτίνες της δημοσιότητας, στο παρασκήνιο είχαν αποφασίσει. «Πρώτα ο μαθητής». Μετά ο γονιός και ο καθηγητής θα πληρώσουν τη δικιά τους οικονομική κρίση, τη δική τους επιλογή για πλήρη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, την κατάργηση του δωρεάν χαρακτήρα της και τη μετατροπή του σχολείου σε σχολείο της αγοράς.
Αυτοί που διέλυσαν την εκπαίδευση, αυτοί που «σκόρπισαν» το δημόσιο χρήμα, αυτοί που ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, αυτοί αποφάσισαν ότι είναι τεράστιο το κόστος της συντήρησης των σχολικών μονάδων και τα κλείνουν. Συνεπικουρούμενοι από τους «λεγόμενους» υπηρεσιακούς παράγοντες που έσβησαν  τα φώτα της ενημέρωσης στην τοπική κοινωνία, αφαιρώντας, ουσιαστικά, το λόγο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μια κάστα ανθρώπων της εξουσίας και οι παρατρεχάμενοί τους κλείνουν σχολεία για «παιδαγωγικούς» λόγους, για το καλό μας…
Γυμνάσιο Ομβριακής: Κλείνει παρά την υποδομή που υπάρχει, παρά την αύξηση των μαθητών, παρά τις κοινωνικές ανάγκες που εξυπηρετούσε και παρά την αντίθεση μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών και γενικότερα του Δήμου.
Λυκειακές τάξεις Ραχών: Κλείνει λόγω «έλλειψης διασυνδέσεων» και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα κλείσουν μόνο αν κλείσουν όλες οι Λυκειακές τάξεις στο νομό.
Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Αγίου Γεωργίου: Κλείνει γιατί από χρόνια είχε μπει στο μάτι και πέρσι λειτούργησε (σωστά) λόγω υψηλής πολιτικής παρέμβασης (λάθος). Στον Καιάδα τα παιδιά από τα χωριά του πρώην Δήμου Αγίου Γεωργίου αφού ο χρόνος για την πρόσβαση στο σχολείο αυξάνεται θεαματικά, η οικονομική επιβάρυνση γίνεται μεγαλύτερη και η ασφάλεια στη μεταφορά πιο επισφαλής.
Δίπλα στην πλάκα της ανέγερσης των σχολικών μονάδων να γραφτεί ότι έκλεισαν επί υπουργίας κας Διαμαντοπούλου Άννας, υφυπουργίας της κας Χριστοφιλοπούλου Παρασκευής, με Διευθυντή Εκπαίδευσης της Περιφέρειας τον κο Αργυρόπουλο Ηλία και Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον κο Μιχελή Αθανάσιο.
Οι κινητοποιήσεις των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Λάρυμνας δείχνουν το δρόμο. Το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης απέναντι σ’ αυτούς που μας στερούν το μέλλον. Το μέλλον των παιδιών μας.
Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε να μην κλείσουν ούτε αυτά τα σχολεία αλλά ούτε και τα επόμενα που «συζητιούνται» με την πλήρη εφαρμογή του νόμου του «Καλλικράτη».
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές σε συγκέντρωση έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση, την Παρασκευή 18-3-2011 και ώρα 13:00 (2ωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ) για να διαμαρτυρηθούμε για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων. Μας αφορά όλους…

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                   Α.Α.
ΑΡΜΥΡΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ         ΑΛΙΜΗΣΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.