Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Συναγερμός για την αλλαγή στη Μαθηματική Εταιρεία: Διακήρυξη αγώνα της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»

"ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ"
 Διακήρυξη αγώνα και νίκης  της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»
στις εκλογές της 20ης Μαρτίου 2011
 Η «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» συμμετέχει και εφέτος στην εκλογική διαδικασία της 20ης Μαρτίου 2011, με τους υποψηφίους της οι οποίοι είναι ενεργά μέλη σε κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους. Επειδή οι θέσεις της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» είναι γνωστές ανάμεσα στους συναδέλφους μαθηματικούς αλλά και στους κοινωνικούς συμμάχους αυτή τη φορά δεν θα επαναλάβουμε όσα κατά καιρούς (σε Γενικές συνελεύσεις, ημερίδες και άλλες εκδηλώσεις της ΕΜΕ αλλά και αλλού) έχουμε διακηρύξει και στα οποία έχουμε με επιχειρήματα αναλυτικά αναφερθεί και ταυτόχρονα έχουμε προτείνει και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις που εξακολουθούν να ισχύουν αλλά και στη σημερινή συγκυρία επιβεβαιώνονται πλήρως.
 Σήμερα, λοιπόν, σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να υπερβούμε τις τυχόν διαφορές μας, να ανασυγκροτηθούμε σε νέες βάσεις και με την ψήφο μας να δηλώσουμε την απαίτησή μας για ένα επιστημονικό σωματείο όχι αποστεωμένο (όπως έχει καταλήξει εξαιτίας του... αιωνόβιου.....................
 15μελούς μονοπαραταξιακού ΔΣ), και που συνεχώς, για παραπάνω από 25 χρόνια, φθίνει και συρρικνώνεται ενώ μόλις και μετά βίας ψηφίζουν 1.200 μαθηματικοί σε σύνολο (15.000!) αλλά για ένα επιστημονικό σωματείο μαζικό που θα δραστηριοποιείται με συλλογικές διαδικασίες που θα κινητοποιεί το σύνολο των μελών του ανεβάζοντας τη διαπραγματευτική του θέση, ειδικά τώρα που η «πολιτική του μνημονίου», που ασκεί η κυβέρνηση με τη… συνδρομή του ΔΝΤ και της ΕΕ δεν ενισχύει την ανεξάρτητη επιστήμη αλλά τη δένει στο άρμα των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου. Οι υποψήφιοι της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» αντικατοπτρίζουν την κινητικότητα από τα... κάτω που και στον επιστημονικό τομέα και στη εκπαιδευτική πρακτική στοιχειοθετεί τη λύση των χρονιζόντων προβλημάτων της χειμαζόμενης εκπαίδευσης αλλά και της κοινωνίας.

Σε ένα επιστημονικό σωματείο, όπως οφείλει να είναι η ΕΜΕ, μια νίκη της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ», προτάσσει το πολιτικό αίτημα «όχι στο μνημόνιο», ειδικά στις μέρες μας που η επιστήμη επιχειρείται να δεθεί στο άρμα των επιχειρήσεων και της αγοραίας αντίληψης.
Οι καιροί επιβάλλουν να αφήσουμε στην άκρη την αδιαφορία για τα κοινά, να υπερβούμε την ολιγωρία και να απαιτήσουμε όλοι μαζί αναλαμβάνοντας ο καθένας μας τις ιστορικές ευθύνες που μας αναλογούν, η κρίση να είναι η ευκαιρία για την ανατροπή όσων μας κρατούν δέσμιους σε παρωχημένες λύσεις. Ο ωχαδερφισμός δεν έχει πλέον θέση στη ζωή μας· αν δεν διεκδικήσουμε ανατροπές και λύσεις εφικτές τώρα, αύριο, εκτός του ότι θα είναι αργά, θα είναι αδύνατον να αναστραφεί η κατάσταση όχι μόνο για μας αλλά και για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, και κατά τα φαινόμενα, και τα δισέγγονά μας...

Σας καλούμε, λοιπόν, με την ψήφο σας στις εκλογές της 20ης Μαρτίου 2011 για την ΕΜΕ να γίνετε μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος.

Όχι στη νέα κατοχή, ανατροπή τώρα της εδραιωμένης αντίληψης για το ρόλο της ΕΜΕ... 
Συμμετέχετε στις εκλογές και υπερψηφίστε τους υποψηφίους της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»:
Νίκη χωρίς συμβιβασμούς και συμψηφισμούς στις εκλογές της 20ης Μαρτίου 2011 για τη «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»· ψηφίζοντας τους υποψηφίους της με τη σιγουριά ότι πρόκειται για μια εκκωφαντική απάντηση σε όσα, μπροστά στα μάτια μας πλέον, απεργάζονται το Υπουργείο, το ΔΝΤ και η ΕΕ
Ανανεώστε τη συνδρομή σας ή γραφτείτε τώρα στην ΕΜΕ και δώστε την απάντηση της κοινωνίας σε όσα σε βάρος της (δηλαδή σε βάρος όλων μας) επιχειρούνται από το ΔΝΤ-ΕΕ και τους ντόπιους συμμάχους τους.
 Στις εκλογές για την ΕΜΕ, λοιπόν, ψηφίζουμε τους υποψηφίους της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»  επειδή δεν χαρίζουμε τίποτα και σε κανέναν, δεν χαρίζουμε και δεν πετάμε την ψήφο μας. Συμμετέχουμε με κάθε μέσο και δηλώνουμε παρόντες. Κανένας να μην μείνει πίσω.
  
Το ψηφοδέλτιο νίκης στις εκλογές της 20-3-2011
  

για το Δ.Σ.
Αναγνώστου Κώστας
Δημόσια Εκπαίδευση
Βισκαδουράκης Βασίλης
»
Βουρεκάς Θόδωρος
»
Δριβαλιάρης Βαγγέλης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Θύμης Κώστας
Δημόσια Εκπαίδευση
Κερασαρίδης Γιάννης
»
Μακρή Ιωάννα
»
Μαρίνης Στέλιος
»
Μαυρέλης Μάκης
»
Μορόγλου Μανώλης
»
Μπατέλης Χρήστος
»
Παπαδήμας Άλκης
»
Παπαϊωάννου Αλέξης
ΕΜΠ
Τσιρίμπης Γιάννης
Δημόσια Εκπαίδευση
Χρονοπούλου Αγγελική
Εκδότρια «Σύγχρονης Εκπαίδευσης»
για την Ε.Ε.
Κομπότης Γιώργος
Δημόσια Εκπαίδευση
Λύπας Θανάσης
»
Σαραντοπούλου Ντιάνα
»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.