Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεδριάζουν οι πρυτάνεις - Στον «αέρα» η εξεταστική

Με την εφαρμογή του νόμου πλαισίου για την Παιδεία να «παίζεται» στις οριστικές αποφάσεις των πρυτάνεων, η σημερινή συνεδρίασή τους κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική. Την ίδια στιγμή, οι καταλήψεις των φοιτητών έχουν «κλείσει» τουλάχιστον 150 τμήματα αναβάλλοντας την έναρξη της εξεταστικής.

Χθες, πραγματοποιήθηκαν δύο συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας (ένα με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας με τη συμμετοχή μελών της ΚΝΕ, και ένα από τα Προπύλαια από φοιτητές των υπολοίπων παρατάξεων της Αριστεράς), όπου προκλήθηκαν επεισόδια. Ειδικότερα, λίγο πριν αρχίσει το συλλαλητήριο, ομάδα ατόμων που βρίσκονταν στα Προπύλαια επιτέθηκε σε όχημα της Αστυνομίας που ήταν σταθμευμένο επί των οδών Πανεπιστήμιου και Σίνα, προκάλεσαν φθορές και τραυμάτισαν ελαφρά στο χέρι έναν αστυνομικό.
Σήμερα, πάντως, το βλέμμα είναι στραμμένο στους πρυτάνεις και στη συνεδρίαση της Συνόδου με τη νέα σύνθεση του τριμελούς προεδρείου. Το νέο προεδρείο (το οποίο αποτελούν οι πρυτάνεις του Δημοκρίτειου Θράκης κ. Κ. Ρέμελης, του Γεωπονικού Αθηνών κ. Κ. Φεγγερός και του Παν. Ιωαννίνων κ. Τρ. Αλμπάνης), αναμένεται να δώσει το δικό του στίγμα, ωστόσο δεν φαίνεται να διαφοροποιηθεί από την προηγούμενη θέση που ήταν υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων με όργανα που θα λειτουργούν και θα προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή.........
 νομιμοποίηση στις αποφάσεις. βΥπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων τάχθηκε χθες και ο τομέας Παιδείας της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Απαξίωση
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «Κάθε απόπειρα εκμετάλλευσης της ακαδημαϊκής ζωής για αλλότριους σκοπούς, θα επιτείνει τα προβλήματα και θα τροφοδοτήσει περαιτέρω τη λαϊκιστική απαξίωση του Πανεπιστημίου. Η εφαρμογή του νόμου θα κριθεί στην πράξη, με ανοιχτά πανεπιστήμια και με τη δημοκρατική συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας, που θα περιφρουρήσει τη νομιμότητα». Εν τω μεταξύ, στην ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ολοκληρώνονται οι συνεδριάσεις των συλλόγων πανεπιστημιακών στα ΑΕΙ, εν όψει της συνεδρίασης της διοικούσας επιτροπής την προσεχή εβδομάδα. Ως προς το μέτωπο των φοιτητικών παρατάξεων, η πρώτη εβδομάδα των κινητοποιήσεων ολοκληρώθηκε με καταλήψεις σε όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια.
Τέλος, ως προς τις προετοιμασίες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, χθες ο υπεύθυνος Παιδείας της Ν.Δ. κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος επιτέθηκε στο υπουργείο για την καθυστερημένη ανακοίνωση των αποσπάσεων. Για το ζήτημα των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξέχασαν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι «ο ορισμός νέας προθεσμίας κατάθεσης μηχανογραφικών για αυτούς, προκαλεί καχυποψία, καθώς δεν έχει διασφαλιστεί η πιθανότητα αυτοί οι μαθητές να αλλάξουν στο νέο μηχανογραφικό που θα υποβάλουν
τις προτιμήσεις τους, γνωρίζοντας πλέον τις βάσεις και επιπλέον ανοίγει επικίνδυνο παράθυρο για εκ των υστέρων παρεμβάσεων στα αποτελέσματα των πανελλαδικών, χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.