Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Στηρίζει τη σύσταση επιτροπής αγώνα αναπληρωτών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα διαρκή «πακέτα» προσλήψεων αναπληρωτών αποδεικνύουν τα κενά τα οποία μέχρι και σήμερα υφίστανται στα σχολεία. Τα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με τις υποδείξεις της ΕΕ θα είναι σαρωτικά. Στην πρώτη γραμμή της επίθεσης θα βρεθούν οι συνάδελφοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι οποίες θα είναι ταυτόχρονα «πιλότος» για το σύνολο του κλάδου. Είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες των απολύσεων και ...
 της εργασιακής εφεδρείας, του νέου γύρου καταργήσεων – συγχωνεύσεων σχολείων.
Καλούμε να δοθεί μαζικό «παρών» στη σύσκεψη που οργανώνεται από την πρωτοβουλία των συναδέλφων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ
6.30 μ.μ.
Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης
Διεκδικούμε:
  1. Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για κάλυψη όλων των κενών, ώστε να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα.
  2. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας.
  3. Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από Νομό σε Νομό, όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση.
  4. Να ενταχθούν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί του ΕΣΠΑ στην ίδια κατηγορία με τους άλλους αναπληρωτές.
  5. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές για όλη τη διάρκεια του έτους ως την κατάργηση του θεσμού.
  6. Καθολική και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  7. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών και τακτική, δύο φορές το μήνα, πληρωμή τους από δω και πέρα.
  8. Όχι στην περικοπή των μισθών των αναπληρωτών με προϋπηρεσία με την επιστροφή όλων στο ΜΚ 18. Να παρθεί πίσω η εγκύκλιος Φ.361.4/2011. Όχι στο νέο μισθολόγιο. 2000 ευρώ (μεικτά) στο νεοδιόριστο και στον αναπληρωτή χωρίς προϋπηρεσία.
  9. Απαλλαγή από φόρους για κάθε ωρομίσθιο και αναπληρωτή. Δωρεάν στέγαση και εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομισθίους.
Αργοστόλι 09/11/2011
                        Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Γερασιμόπουλος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.